ARES RAZBIO KRIMINALCE U NIŠU: Pali dileri, bombaši, lopovi koji su harali u 8 opština!
Foto: Petar Bojović

ARES RAZBIO KRIMINALCE U NIŠU: Pali dileri, bombaši, lopovi koji su harali u 8 opština!

Crna Hronika -

NIŠ - Niška policija u okviru akcije „Ares“ uhapsila je više osoba sumnjičenih za teška krivična dela, razbila organizovane kriminalne grupe i pronašla lopove koji su krali na području osam opština.

Kako saopštava policija, uhapšeni su D.M. (21), D.R. (24), S.R. (26) i M.S. (35) koji su iznuđivali novac od jednog Nišlije.

Kako saznajemo, radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom narkoticima a čija je žrtva bio jedan od njihovih neurednih platiša.

Oni su od njega potraživali 14.500 evra, oteli mu automobil a zatim ga i krvnički pretukli slomivši mu jedno rebro. Četvorica iznuđivača uhapšena su

efikasnom policijskom akcijom prilikom primopredaje novaca. Svoj četvorici je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog neovlašćenog držanja oružja uhapšen je S.S. (26) iz Niša koji je u kuću oštećenog doneo dve bombe i pretio da će ih aktivirati.

foto: Tatjana Stamenković

Kako saznajemo, motiv pretnje eksplozivom bili su neraščišćeni računi oko trgovine narkoticima.

"Nišlija je došao u kuću jednog Doljevčanina u nameri da utera dug od prodaje droge. Da bi bio ubedljiviji, poneo je i dve bombe i zapretio dužniku da će ga razneti ako ne da pare. Na sreću, jedan komšija žrtve je primetio da se nešto sumnjivo dešava. Zahvaljujući brzoj akciji policije, bombaš je uhvaćen a oružje zaplenjeno", kažu naši sagovornici.

Slobode su lišeni i S.T. (31) i R.S. (33) obojica iz Aleksinca koji su od januara ove godine pljačkali škole na području Niša, Aleksinca, Merošine, Doljevca, Ražnja, Žitoradje, Kruševca i Sokobanje i ukrali računare i televizore vredne više od milion i po dinara. Policija je pretresom njihovih kuća pronašla deo ukradene robe dok je ostatak pronadjen kod onih koji su ih od njih kupili. Obojici je određen pritvor do 30 dana.

Inspektori odeljenja za suzbijanje narkomanije tokom iste akcije, zaplenili su 124.2 grama marihuane u porodičnoj kući A.M. iz okoline Niša, a u kući T.R. četiri paketića heroina ukupne težine 22.2 grama i vagicu za precizno merenje. Zbog trgovine narkoticima određeno im je zadržavanje.

Uhapšen je i Nišlija D.Ž. (19) koji je zajedno sa jednim sedamnaestogodišnjakom 15. jula ove godine opljačkao jednu prodavnicu.

Njih dvojica su maskrana i uz pretnju nožem opljačkala prodavačicu.

Protiv maloletnika je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog razbojništva a njegovom punoletnom saučesniku je određeno zadržavanje do 48 sati.

(Kurir/M.M. Foto: Petar Bojović, Tatjana Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Dižu se radnici, gladuju do ispunjena zahteva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track