SVEDOK: Bris Taton se sapleo i pao, niko ga nije gurnuo!
Foto: Privatna Arhiva

NOVI SVEDOK UBISTVA FRANCUZA

SVEDOK: Bris Taton se sapleo i pao, niko ga nije gurnuo!

Crna Hronika -

Slobodan Čenić (34), koji je bio očevidac incidenta na Obilićevom vencu, ispričao je na suđenju da u krugu od deset metara oko Francuza nije bilo nikoga

BEOGRAD - Navijač francuskog Tuluza sam je skočio preko ograde i tako nastradao, izjavio je Slobodan Čenić (34), koji se juče konačno pojavio pred Višim sudom u Beogradu kao svedok na suđenju Dejanu Puzigaći za ubistvo Brisa Tatona na Obilićevom vencu u centru Beograda 2009.

Prema rečima ovog svedoka, koji živi u Švedskoj, Taton se, bežeći od rulje navijača, sapleo o žardinijeru i pao u ambis.

„Vidi, propade“

- Niko nije bio ni blizu Tatona, u krugu od deset metara nije bilo nikoga. Niko ga nije sapleo niti dotakao rukom, a kamoli bacio sa ograde. Pokojni Bris je iz straha od razjarene rulje sprintom pobegao, nakon desetak koraka ga je saplela žardinijera koju nije video dok je trčao da spase život - ispričao je Slobodan Čenić pred sudom.

On je objasnio da je video i kako je tuča počela, jer je s prijateljima sedeo u jednom kafiću na Obilićevom vencu.

- Primetio sam da dolazi grupa mladića obučenih u crno, a zatim su naišle još dve grupe. Jedan niži mladić, s kapuljačom na glavi, zapalio je baklju i tada je nastao opšti haos. Bris Taton je skočio, odvojio se od svojih prijatelja i potrčao. Sećam se da su svi komentarisali „vidi, propade“, jer se bežeći sapleo i pao - prisetio se očevidac incidenta.

Kako je rekao, odmah je pritrčao mestu s kojeg je Taton pao. Na njegovom licu primetio je veliki podliv, koji je rastao.

- Pogledi su nam se u jednom momentu sreli. Žao mi je što je taj mladić nastradao, ali žao mi je i 14 porodica nepravedno osuđenih, koje su takođe zavijene u crno - dodao je Čenić.

Zamonašio se

Na pitanje sudije zbog čega ranije nije svedočio, on je rekao da nije sačekao policiju i da iz straha tokom prvog suđenja nije govorio o onome što je video.

Dejan Puzigaća, podsetimo, bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je pre dve godine uhapšen u Atini i izručen Srbiji. Na zahtev nekadašnjeg navijača, koji se u međuvremenu zamonašio, sud je odobrio da se postupak ponovi.

foto: Filip Plavčić

Policajac i frizerka

JOŠ DVA SVEDOKA ISTO IZJAVILA

Podsetimo, da je francuski državljanin sam skočio s gelendera na vrhu stepeništa, ranije je posvedočio Dragan Crepulja, penzionisani policajac koji je obezbeđivao garažu, kao i frizerka Svetlana Bubanja Bucka.

- Videla sam jednog dečka kako je, s velike visine, skočio sa žardinijere u prolaz između stepeništa i garaže. Niko njega nije gurnuo. Uplašena, odmah sam pozvala Hitnu pomoć i policiju - izjavila je tokom ponovljenog suđenja navijaču Đorđu Preliću frizerka Svetlane Cece Ražnatović, koja je inače vlasnica salona na Obilićevom vencu.

Kurir / JELENA SPASIĆ

Foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja