TRAGEDIJA KAKVU SRBIJA NE PAMTI: Starica saznala da je odgovorna za smrt blizanaca, pa odbijala da jede dok nije umrla!
Foto: Privatna Arhiva

ubila je griža savesti

TRAGEDIJA KAKVU SRBIJA NE PAMTI: Starica saznala da je odgovorna za smrt blizanaca, pa odbijala da jede dok nije umrla!

Crna Hronika -

Kada je saznala da je odgovorna za smrt Nede i Milana Pavlović, Zorica Petrović odbijala da jede sve dok nije umrla

NIŠ - Zorica Petrović (74), u čijoj su kući drugog aprila poginuli osamnaestogodišnji blizanci Neda i Milan Pavlović, kada je eksplodirao plin, preminula je od griže savesti. Kako tvrde njeni prijatelji, Zorica je nakon razgovora s policijom saznala da je ona odgovorna sa smrt dvoje dece, nakon čega je odbijala da jede sve dok nije umrla.

Zorica je živela u prizemlju kuće u Ulici Milana Blagojevića 13, a na spratu je stanovala Ivana Cvetković, tetka nesrećne dece. Na dan tragedije, kada su se održavali predsednički izbori, blizanci su s majkom Natašom došli kod tetke na ručak. Na nesreću, u stanu ispod izbila je stravična eksplozija usled koje se srušio pod, pa su sve četvoro završili pod ruševinama.

Majka i tetka preživele

Brat i sestra su poginuli, a Ivana i Nataša su pravim čudom preživele nesreću. Povrede u vidu opekotina zadobila je i Zorica, koju su nakon lečenja njeni srodnici zbrinuli u domu za stare „Trem“ u Donjem Dušniku, gde je ostala do smrti. Starica se potpuno oporavila od povreda koje je zadobila u nesreći i delovalo je da je dobro.

- Međutim, sve se promenilo kada je saslušana u policiji, jer je tek tada postala svesna da je ona odgovorna za smrt dvoje dece. Počela je da odbija hranu i da govori: „Pustite me, hoću da umrem...“ Osoblje doma je činilo sve da je ubedi da odustane od kobne odluke. Pozivani su njeni srodnici, koji su se takođe trudili da je odvrate od te namere, ali je sve bilo uzalud. Pokušali su da je održe u životu davanjem infuzije, ali je ona čupala sonde iz tela, bila je uporna da umre i to se na kraju desilo - priča jedan staričin blizak prijatelj i dodaje da je osoblje koje ju je zateklo mrtvu na njenoj natkasni pronašlo policijski izveštaj.

foto: M.M.

Porodica tragično nastradalih blizanaca nije bila u stanju da komentariše Zoričinu smrt.

- Pustite nas, ni sad nije ništa lakše Nedinim i Milanovim roditeljima. Oni još nisu sposobni da govore o nesreći - kazao je čovek koji se predstavio kao stric blizanaca.

I komšija preminuo

Stanari Ulice Milana Blagojevića i dalje su pod utiskom nezapamćene tragedije.

- Strašno je pogledati u tu kuću, svi su se iz nje iselili jer nije bezbedna za život. Čula sam za Zoričinu smrt, znala sam da će joj biti teško, ali nisam ni slutila da će i ona umreti. Mnogo smo potreseni, moj muž je ubrzo posle nesreće takođe preminuo i njega je mnogo pogodilo to što se desilo - kazala je Zoričina komšinica.

Nepažnja uzrok

PLIN PROCURIO, PROSTORIJE NISU PROVETRAVANE

Eksplozija u kojoj su poginuli brat i sestra izbila je jer je iscurio gas iz plinske boce i napravio u vazduhu zapaljivu smešu, a katastrofu je verovatno izazvala varnica.

Tokom policijskog uviđaja pronađene su dve plinske boce, od kojih je jedna čak bila smeštena pored peći. Da je starica provetravala prostoriju, eksplozija bi bila izbegnuta, tako da je konstatovano da je nepažnja uzrok tragedije, naročito s obzirom na činjenicu da su komšije nekoliko puta Zoricu Petrović upozoravale da se iz njenog stana oseća miris plina.

Čeka se izveštaj veštaka

ISTRAGA I DALJE TRAJE

Iako Zoričina smrt praktično znači da niko neće odgovarati za smrt dvoje dece, kako saznajemo,istraga nesreće se nastavlja. Kako nam je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, još se čeka na kompletan izveštaj o ovom događaju. Reč je o dodatnim veštačenjima koja se obavljaju na Mašinskom fakultetu u Nišu. Kada to bude okončano, tužilaštvo će doneti konačnu odluku.

Kurir / M.M.

Foto: Privatna arhiva, M.M.

JEZIV DETALJ NA POSLEDNJEM ISPRAĆAJU: Na sahrani blizanaca (18) iz Niša i nebo plakalo!

PLINSKA BOCA UBILA BLIZANCE (18): Brat i sestra spremali maturu, a sad ih sahranjuju

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo šta Evropska komisija kaže o dešavanjima u Adrija medija grupi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja