SRBIN ZADAVIO KOMŠINICU ADVOKATICU (22) U NEMAČKOJ: Izašla na pauzu i nije se vratila, on se skrivao u Beogradu pa se predao
Foto: Profimedia

Osumnjičen za ubistvo

SRBIN ZADAVIO KOMŠINICU ADVOKATICU (22) U NEMAČKOJ: Izašla na pauzu i nije se vratila, on se skrivao u Beogradu pa se predao

Crna Hronika -

Slobodan P. (34) osumnjičen za ubistvo advokatice Štefi S. (22), koja je živela pored njega. Zločin se dogodio u njenom stanu, a motiv nije poznat

ULM - Srbin Slobodan P. (34), osumnjičen da je 19. juna u nemačkoj oblasti Lindau ubio svoju komšinicu Štefi S. (22), uhapšen je na aerodromu u Memingenu i određen mu je pritvor.

Kako prenosi nemačka štampa, Slobodan P. se skoro mesec dana skrivao u Beogradu, ali početkom jula je odlučio da se preda nemačkim vlastima.

foto: Privatna Arhiva

Nađena u kupatilu

- Štefi je 19. juna nađena mrtva u kupatilu u svom stanu. U početku se mislilo da je izvršila samoubistvo, ali obdukcija je pokazala da je ipak reč o ubistvu, a postoje i izvesne sumnje da je devojka i silovana. Najverovatnije je zadavljena - prenose nemački mediji i dodaju da je policija pokrenula ozbiljnu istragu. Ubrzo je kao glavnoosumnjičeni označen Srbin Slobodan P., inače Štefin prvi komšija. Međutim, on je odmah nakon zločina pobegao u Srbiju, pa je za njim bila raspisana međunarodna poternica.

Mark Zibler, Slobodanov advokat, kaže da se njegov klijent početkom meseca javio policiji i otpočeo pregovore o predaji.

- Slobodan je na internetu saznao da je osumnjičen za ubistvo. Procenio je da mu je bolje da se preda i sam se javio nadležnim organima. Posle pregovora, koji su trajali nekoliko dana, avionom je iz Beograda došao u Nemačku. Na aerodromu u Memingenu sačekala su ga dva policajca, koja su ga sprovela u pritvor - rekao je Zibler medijima i dodao da njegov klijent još uvek nije izneo svoju odbranu:

- Moram prvo da se upoznam sa svim detaljima predmeta, pa ćemo odlučiti da li će Slobodan iznositi odbranu.

Otišla na pauzu

Kako je utvrđeno, Štefi S. je kobnog dana bila na poslu u jednoj advokatskoj kancelariji, a po podne je izašla na polučasovnu pauzu za ručak.

- Štefi se posle pauze nije vratila u kancelariju, pa su se njene kolege zabrinule. Alarmirali su njenog dečka, koji ju je zatekao mrtvu u kupatilu u njihovom stanu - prenose nemački mediji.

Istraga je ubrzo pokazala da je nesrećnu devojku najverovatnije usmrtio njen komšija, ali motiv je ostao nepoznat.

- Odmah je bilo jasno da je Štefi poznavala ubicu. Policija je, osim Štefinog, zapečatila i stan njenog prvog komšije Slobodana P., koji se od otkrivanja ubistva nije pojavljivao u njemu. Kako ni njegov automobil nije bio u garaži, sumnja se da se odmah po izvršenju krivičnog dela dao u beg, uspeo da pređe granicu i pobegne u rodnu Srbiju - naveli su nemački mediji i dodali da su neke komšije ispričale da se Štefi navodno posvađala s komšijom, ali šta je bio povod za svađu, niko ne zna.

Advokat porodice žrtve

HOĆEMO DA SAZNAMO ISTINU

Franc Piter Zajdl, advokat Štefine porodice, rekao je nemačkim medijima da je hapšenje osumnjičenog samo prvi korak u rešavanju slučaja.

- Porodica želi da se Štefino ubistvo u potpunosti rasvetli. Motivi, kao i sam način na koji je Štefi ubijena još uvek su nejasni. Očekujemo da će osumnjičeni uskoro objasniti kako je i zbog čega usmrtio devojku - rekao je advokat novinarima.

Kurir / Marija Ivanov

Foto: Profimedia, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track