SEĆANJE NE BLEDI NI TRI GODINE OD TIJANINE SMRTI Igor Jurić: Teže nam je nego prvog dana!
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

TIJANIN OTAC NA GODIŠNJICU NJENE SMRTI

SEĆANJE NE BLEDI NI TRI GODINE OD TIJANINE SMRTI Igor Jurić: Teže nam je nego prvog dana!

Crna Hronika -

Mi kao porodica tek sada shvatamo da nje više nema i šta nam je tog dana oteto. Zahvalan sam celoj Srbiji što pamti jedno dete, kaže otac devojčice

BEOGRAD - Tačno tri godine otkako je u Bajmoku oteta, a potom ubijena četrnaestogodišnja devojčica Tijana Jurić, njen otac Igor za Kurir kaže da vreme ne leči rane i da je porodici danas možda i teže nego prvog dana. Zbog ubistva devojčice, podsetimo, na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina osuđen je Dragan Đurić.

- Navršavaju se tri godine od dana od kada Tijana više nije sa nama. Sada je mnogo teže nego prvog dana. Mi kao porodica tek sada shvatamo da nje više zaista nema i tek sada vidimo šta nam je tog dana oteto. Njena ogromna ljubav, koja je uvek bila prisutna, njen život. Tek sada shvatamo da se nećemo radovati njenim školskim uspesima, njenom pevačkom talentu i da nećemo doživeti da se prvi put zaljubi - iskren je Igor Jurić.

Otac male Tijane uložio je veliki trud posle smrti ćerke da se usvoji „Tijanin zakon“, a fondacija koja nosi njeno ime bavi se edukacijom kako nijedno dete više ne bi doživelo sudbinu ove devojčice.

- Zahvalan sam celoj Srbiji što pamti jedno dete. Srbija je pokazala da ima veliko srce i da nam deca nisu statistički podaci - kaže on i moli nadležne da - ne samo zbog Tijane već zbog sve dece koja su tragično nastradala - u skupštinsku proceduru uđe predlog izmene Krivičnog zakona kojim se predviđa kazna doživotnog zatvora.

- Srbiji je danas više nego ikad dosad potrebna kazna doživotnog zatvora, ne samo zbog Tijane već i zbog Mihaila, Anđele i sve druge dece - kaže Igor Jurić za Kurir.

Kurir / J. S.

Foto: Privatna arhiva, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track