MONSTRUM TRAŽI DA MU OPET SUDE: Sad se ne seća da je silovao i ubio malu Anđelinu (3)
Foto: Privatna Arhiva

SRAMNO

MONSTRUM TRAŽI DA MU OPET SUDE: Sad se ne seća da je silovao i ubio malu Anđelinu (3)

Crna Hronika -

ZAJEČAR - Odbrana Vladice Rajkovića (29) iz Vratarnice kod Zaječara, koji je u aprilu ove godine osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović, zatražila je da se poništi prvostepena presuda i ponovi suđenje jer se Rajković zbog toga što je bio pijan ne seća zločina.

- Vladica Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit, kako je navedeno u dokazima. On je sam priznao da je neposredno pre zločina popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije.

Njemu je, međutim, krv na analizu uzeta tek 14 sati posle zločina, pa ispada da je on bio samo pripit. On je zapravo bio u stanju teškog pijanstva kad je silovao i ubio malu Anđelu, tako da mu je uračunljivost bila znatno smanjena - navedeno je, između ostalog, u žalbi odbrane.

Podsetimo, Rajković je prvo 18. juna 2016. u svom selu ubio komšinicu Draganu Stanković, kod koje je radio i živeo. Nesrećnoj ženi razbio je glavu čekićem, a potom ju je bacio u korito Timoka.

Dvadesetak dana kasnije, 9. jula, s rođendanske proslave u selu kod brata odveo je maloletnu Anđelinu izvan sela i zverski je silovao, a potom usmrtio. Za dva ubistva i silovanje njemu je Viši sud u Zaječaru izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Kurir / E. K.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Počelo suđenje ubici male Anđeline u Zaječaru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track