(KURIR TV) MONSTRUM JE ŽIV A JA MOM DETETU OBILAZIM GROB, CELO SELO JE ZAVIO U CRNO: Tačno je 10 godina od najkrvavijeg masakra u novijoj srpskoj istoriji
Foto: Printscreen YouTube

zločin kakav srbija ne pamti

(KURIR TV) MONSTRUM JE ŽIV A JA MOM DETETU OBILAZIM GROB, CELO SELO JE ZAVIO U CRNO: Tačno je 10 godina od najkrvavijeg masakra u novijoj srpskoj istoriji

Crna Hronika -

JABUKOVAC - Prolaze godine, ali strah i bol nikada neće. Monstrum je u zatvoru ali živ, a moje dete deset godina trune u zemlji. Ne želim da čujem za njega, celo selo nam je zavio u crno!

Ovim rečima počinje razgovor za Kurir Ljubinka Badejević iz Jabukovca kod Negotina, kojoj je komšija Nikola Radosavljević (49), u svom krvavom pohodu pre tačno 10 godina, ubio sina Branislava i još osmoro komšija, i dvoje teško ranio.

foto: Printscreen YouTube

Ubijao po selu

Kobnog 27. jula 2007. oko 17 sati Radosavljević je sa redenikom oko vrata i lovačkom puškom krenuo i ubijao komšije na koje je naišao. Prva žrtva bili su Veljko Đorđević (58) i njegova majka Marina (78) i sin Dragan (22).

Radosavljević je potom ubio Draginju (55) i njenog supruga Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37) i Aniku Cogić (62).

Nesrećna Ljubinka kaže da je sličajno preživela.

foto: Printscreen YouTube

- Kao da je juče bilo, upucao mi je dete na moje oči. Moj sin hteo je da pobegne, ali nije uspeo. Pogođen je i pao je na mene. Nikola je mislio da je i mene ubio, pa je produžio. Izgledao je kao zver i gledao je pravo ispred sebe. Taj monstrum nas je zatro, selo od tog dana ne živi, kao da je prokleto - priča Ljubinka.

Siniša Badžakić kome je monstrum na oči ubio sina Srđana, a njega teško ranio u leđa, kaže da ne želi da čuje za Nikolu.

foto: Printscreen YouTube

- Moje dete bi danas imalo 25 godina, a ja mu obilazim grob - kaže Siniša.

Komšije ubijenih porodica kažu da Radosavljević nije psihički bolesnik već je zločinac.

- Vadi se na bolest, a on je zver i takvog bi ga svuda u svetu ubili odmah - rekao je komšija.

foto: Kurir TV

U zatvorskoj bolnici

Policija je Radosavljevića privela 14. maja 2006. i odvela u Institut "Laza Lazarević" gde mu je je utvrđena akutna paranoidna psihoza, ali je pušten dan kasnije na zahtev porodice. Mostrum je kasnije izjavio da je počinio zločin "zbog nepravde koju je trpeo". Njemu je izrečena kazna lečenja u ustanovi zatvorenog tipa i danas je na psihijatriji u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

foto: Printscreen YouTube

(J.Rafailović/Foto Printscreen Youtube/Kurir TV)

Crna magija

Išao kod vračare

Nakon masakra pričalo se da je Nikola Radovanović deset dana pre svog krvavog pira bio kod vračare jer je navodno bio ubeđen da mu je neko namestio neku magiju.

- Ma kakva crna magija! Za ovo što je uradio krivi su njegovi i njegova žena najviše. Posvađala se s njim i pobegla kod komšinice. Čula je pucnje ali nije dala da se zove policija. Ona je Nikoli branila da bude u dobrim odnosima sa bratom. Oko toga su se i tog dana posvađali - objašnjava Ljubinka Badejević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track