UŽASNA TRAGEDIJA NA BRAČU: Porodica s Lukinim (13) telom stiže u Novi Sad
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

MOŽDANI UDAR UZROK SMRTI SINA ODBOJKAŠA

UŽASNA TRAGEDIJA NA BRAČU: Porodica s Lukinim (13) telom stiže u Novi Sad

Crna Hronika -

Lekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo, ispričala je majka dečaka Jelena Vukobrat

BRAČ, NOVI SAD - Moždani udar koji je nesrećnog Luku Milinkovića (13) iz Novog Sada pogodio dok je ronio u moru na Braču bio je koban po nesrećnog dečaka, pokazali su rezultati obdukcije.

Tragedija se, podsetimo, dogodila u subotu, a na Brač je u međuvremenu iz Argentine stigao dečakov otac Markos Milinković, odbojkaška legenda u toj zemlji. Nakon što je završena obdukcija, porodica nastradalog Luke sada čeka da dobije papire iz ambasade kako bi preuzela telo. Nakon toga, majka Jelena i otac Markos sa telom nastradalog sina doći će u Novi Sad, gde će Luka biti sahranjen.

Plivao od druge godine

Lukina majka Jelena Vukobrat, koja je nakon razvoda od Milinkovića, sa sinom i ćerkom živela u Novom Sadu, ispričala je medijima šta se desilo kobnog dana.

- Sedela sam s ćerkom na plaži i gledali smo u decu. Luka je s drugovima vozio kajak. Javio mi se, kao i uvek pre nego što je otišao - rekla je u suzama Jelena Vukobrat.

Kako je navela, Luka se bavio sportom čitavog života, poput svog oca.

- Bio je jak, energičan, pun života. A more je bilo mirno, uvala... Lekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo. On se rodio na ostrvu, plivao je od druge godine - u Dunavu, okeanu, moru... Aktivni je sportista, stalno je vreme provodio na košu, biciklu. Svakog meseca je imao redovne preglede. Zašto on - rekla je majka nesrećnog Luke, čiji su najbliži, prijatelji i rodbina, došli u Hrvatsku.

Tanasković: Jako mi je žao

Porodična tragedija Markosa Milinkovića potresla je mnoge njegove kolege. Bivši odbojkaš Željko Tanasković kaže za Kurir da je bio šokiran kad je čuo za nesreću.

- Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog. Markos je jedan od najboljih svetskih igrača. Uvek je bio pozitivan i nasmejan. Veoma mi je žao - rekao je Tanasković.

Podrška sportista

KRESKO IZJAVIO SAUČEŠĆE

Markosu Milinkoviću mnogi sportisti izrazili su saučešće putem društvenih mreža. Pored brojnih odbojkaša, isto je učinio i slavni argentinski fudbaler Hernan Krespo, kao i fudbalski klub River plejt, na čije je utakmice Milinković često dolazio sa sinom. Na Tviteru se oglasila i Argentinska odbojkaška federacija s porukom da saosećaju s bolom porodice i da žele svu snagu jednom od „velikih idola“.

Kurir / S. S.

Foto: Privatna arhiva, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SKANDAL! Pao na psiho-testu, a postavljen za šefa policije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track