ISPOVEST MLADIĆA LAŽNO OPTUŽENOG ZA SILOVANJE: Život mi je uništen!
Foto: Jelena Rafailović

LAŽNO OPTUŽEN ZA SILOVANJE U ZAJEČARU

ISPOVEST MLADIĆA LAŽNO OPTUŽENOG ZA SILOVANJE: Život mi je uništen!

Crna Hronika -

U teškom sam psihičkom stanju, idem kod lekara, rekao je za Kurir Lazar L. (20), koji je završio u pritvoru jer je A. L. (19) izmislila da ju je seksualno zlostavljao

ZAJEČAR - U teškom sam psihičkom stanju. Idem kod lekara, život mi je uništen, izjavio je juče za Kurir Lazar L. (20) iz Zaječara, koji je završio u pritvoru nakon što ga je bivša devojka A. L. (19) lažno prijavila za silovanje i nanošenje brutalnih povreda.

Mladić, čiji je život preko noći upropašćen zbog lažnih optužbi, više nije želeo da govori o zlu koje ga je snašlo. Srećom, da situacija ne bude još gora po njega, lažljivu devojku su ubrzo raskrinkali lekarski nalazi, koji su potvrdili da nije bila silovana, a nakon što joj je tužilac predočio dokaze, A. L. je priznala da je podnela lažnu prijavu.

Patološki zaljubljena

- Ona je pod pritiskom ispričala da je patološki zaljubljena u Lazara i da nije mogla da podnese to što je on ignoriše. Zbog toga je sama sebi nanela brojne povrede po telu, a onda porodici rekla da ju je Lazar silovao - kaže izvor Kurira iz zaječarskog tužilaštva.

Da je sve uradila iz osvete mladiću, tvrdi i Lazarev deda.

- Ona je bivša devojka mog unuka i ovo je uradila iz ljubomore. Lazar je nekad bio s njom u vezi, a kada je raskinuo, ona ga je proganjala, čak je tvrdila da je u drugom stanju da bi ga vratila - rekao je mladićev deda.

On je dodao da je Lazar L. zapravo pobegao od nje u selo Grbalj, gde mu živi baba po majci.

- Tamo je bio moj drugi unuk, koji ju je pustio da uđe u kuću. Ne znam šta se tamo dešavalo, ali znam da moj unuk nije silovatelj - rekao je deda.

Šokantan slučaj izazvao je ogromnu pažnju u Zaječaru, a filmski obrt učinio je da je većina Zaječaraca stala u odbranu napadnutog mladića.

Zaječarci ogorčeni

- Ovo je samo pomućeni um mogao da smisli. Umalo da mladiću, ni krivom ni dužnom, uništi život. Ne smem ni da pomislim šta mu je prolazilo kroz glavu dok je bio u pritvoru. Bila je njegova reč protiv njene. Verujem da je to za njega bila noćna mora - kaže jedan od mladićevih poznanika i dodaje da se nada da će A. L. odgovarati zbog svega što je uradila.

foto: Printscreen

Odgovaraće za lažno prijavljivanje

DEVOJKA MOŽE DA DOBIJE DO PET GODINA ZATVORA

Lažno prijavljivanje označeno je i regulisano Krivičnim zakonikom koji ga označava delom za koje se mogu izreći i višegodišnje zatvorske kazne. Uprkos svemu tome, lažno prijavljivanje nije neredovna pojava u sudskoj praksi, zbog čega je u svakom pojedničanom slučaju neophodno da se počinioci blagovremeno i adekvatno procesuiraju i kažnjavaju.

- Za osnovni oblik ovog dela koji podrazumeva samo lažno prijavljivanje, predviđena je kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine zatvora. U slučaju da je lažna prijavala izazvala pokretanje krivičnog postupka predviđena je kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora, a moguća je i primena oportuniteta - kazao je za Kurir portparol beogradskog Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

On napominje da lažno prijavljivanje u sudskoj praksi može imati teške posledice, poput optuživanja i hapšenja nevine osobe, što se mora posebno sankcionisati.

- To se mora adekvatno sankcionisati pre svega zbog generalne prevencije, kako bi svako video koje su posledice lažnog prijavljivanja - doao je Marković.

Meštani o devojci

SRAM JE BILO!

Jedna starija žena u razgovoru za Kurir prisetila se nesreće koju je A. L. imala pre pet godina, a u kojoj je nastradala njena drugarica.

- Ne mogu da verujem da je to ona uradila, s obzirom na to da je druga devojčica stradala spasavajući je. Uzimajući u obzir sve, trebalo je više da ceni druge ljude i uopšte život, a ne da ga upropašćava drugima svojim jezivim lažima i podvalama - rekla je ova Zaječarka.

Kurir / J. Rafailović - I. Milićević

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI SKANDALOZNI SNIMCI VUČIĆEVE CENZURE! POSRAMLJENI RADNICI PRIZNAJU DA IM ŠEFOVI NAREĐUJU DA KRIJU KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track