KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? Velji Nevolji drugi put ublaženo krivično delo
Foto: Zorana Jevtić

IZVLAČI SE NA SUDU

KO ŠTITI OVOG ČOVEKA? Velji Nevolji drugi put ublaženo krivično delo

Crna Hronika -

Vođa Partizanovih navijača bio optužen za pokušaj teškog ubistva, ali je delo izmenjeno u nanošenje teških telesnih povreda

BEOGRAD - Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, jednom od vođa navijača Partizana, u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića ublaženo je krivično delo za koje je optužen, pa je umesto kao izvršilac, kako je od početka istrage sumnjičen, optužnicom označen kao pomagač N. N. ubici. Ovo ublažavanje krivičnog dela, međutim, nije prvi put kada je Velja Nevolja u pitanju.

Portal Krik objavio je da je Belivuku već jednom teže krivično delo promenjeno u blaže, a dogodilo se i da je jedan postupak protiv njega obustavljen. Belivuku se, naime, sudilo pošto je u oktobru 2007. napao dvojicu mladića ispred splava „Blejvoč“, gde je radio kao šef obezbeđenja.

Osuđen na pet i po meseci

Godinu dana nakon napada Belivuk je bio optužen za teško ubistvo u pokušaju, ali je nakon sedam godina optužnica izmenjena, pa mu je umesto pokušaja ubistva na teret stavljeno nanošenje teških povreda. Tek je prošle godine pravosnažno osuđen na svega pet meseci i 15 dana zatvora.

Krik podseća da Belivuk iza sebe ima još jednu pravosnažnu presudu - zbog prebijanja članova obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure. Nakon što je sa tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, osuđen je na godinu dana kućnog zatvora. Nejasno je, međutim, da li je kaznu odslužio, s obzirom na to da je u vreme ubistva Miloševića trebalo da bude u kućnom pritvoru.

Demolirao Vavićev kafić

Protiv Belivuka je bila podneta krivična prijava zbog sumnje da je bio umešan u demoliranje kafića Aleksandra Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Tužilaštvo je, međutim, odbacilo krivičnu prijavu.

Kurir / E. K.

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

„Žestoki momci“ 60-ih i 70-ih godina !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track