KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Isplivao novi trag u istrazi ubistva Jelene Marjanović! NIJE UBIJENA NA NASIPU!
Foto: Privatna Arhiva

istraga ide u potpuno drugom pravcu

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Isplivao novi trag u istrazi ubistva Jelene Marjanović! NIJE UBIJENA NA NASIPU!

Crna Hronika -

Prema saznanjima Kurira istražitelji koji rade na jednom od najmisterioznijih ubistava koje više od godinu dana intrigira srpsku javnost došli su do najnovijeg traga koji bi mogao potpuno da preokrene tok istrage.

BEOGRAD - Ubica pevačice Jelene Marjanović (33) uništio je sadržaj ispod noktiju žrtve i eventualne tragove zločina koji se dogodio u aprilu prošle godine, tako što je šake i nokte nekoliko minuta držao u abrazivnom sredstvu, najverovatnije varikini, saznaje Kurir. Ovaj dokaz upućuje istražitelje na zaključak da pevačica nije ubijena na nasipu, gde je njeno telo nađeno.

Kako izvor Kurira otkriva, na noktima pokojne pevačice bio je crveni lak, koji je ubica hemikalijom koju je koristio najvećim delom potpuno uklonio.

- Slučaj je gotovo završen. Ovaj dokaz još jednom potvrđuje trag da ona nije ubijena na nasipu. Podnokatni sadržaj je potpuno uništen i zbog toga ne postoji DNK profil koji bi doveo do ubice. Lak za nokte nije fizički skidan, a i jagodice su izbledele, što ukazuje da su najverovatnije ruke potapane u neku hemikaliju - otkriva sagovornik Kurira.

foto: Privatna Arhiva

Sumnjiv iskaz svekra

On pojašnjava da nijedan ubica sa sobom sigurno ne nosi hemikalije, pa da to istražitelje ponovo vraća na zaključak da je Jelena možda ubijena u kući.

- U kući u kojoj je živela u Borči nađeni su tragovi koji ukazuju da su hemikalije korišćene u to vreme - objašnjava izvor.

Detaljnom rekonstrukcijom i saslušanjem novih svedoka utvrđeno je da je ona poslednji put živa viđena dan pre nego što je telo pronađeno, oko 17.30 sati.

- Interesantno je da postoje svedoci koji tvrde da su njenog supruga Zorana Marjanovića i ćerku Janu toga dana videli na nasipu, ali nijedan od njih nije potvrdio da je video i Jelenu - dodaje naš sagovornik. Pod velikom sumnjom je, kako otkriva, i iskaz svekra Jelene Marjanović Vladimira, koji je tvrdio na saslušanju da je tokom potrage Jana bila s njima u automobilu.

Telo bačeno u zoru

Novi detalji u istrazi doveli su do velikog pomaka. Utvrđeno je i precizno vreme kada je ubica sa pomagačima doneo i bacio Jelenino telo u kanal u kom je pronađena.

- Telo je bačeno između pet i šest sati ujutro. Ubica je tačno znao da u to vreme na tom mestu više nema nikoga. Naime, policija je sa nasipa otišla oko dva sata te noći, dok su se poslednji rođaci i prijatelji razišli nešto posle četiri. Telo je preneto automobilom, i to zemljanim putem koji direktno sa asfaltnog vodi do kanala - objasnio je izvor Kurira.

foto: Dragana Udovičić

Novi dokazi

UBICA TRAGAO SA POLICIJOM ZA JELENOM

Tim stručnjaka Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI) utvrdio je da je ubica Jelene Marjanović najverovatnije bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija tragala za Jelenom. - Taj ko je dovezao telo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga - objasnio je direktor CFI doktor Nenad Šipka.

foto: Kurir

Kurir / JELENA SPASIĆ

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Gori i nebo i zemlja! Temperature preko 40 °C! Evo kada nas očekuje osveženje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track