TEŽAK UDES: Automobilom udario dvoje biciklista

Saobraćajna nesreća kod Velikog Gradišta

TEŽAK UDES: Automobilom udario dvoje biciklista

Crna Hronika -

VELIKO GRADIŠTE - Iva Milovanović i Milan Stokić lakše su povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Topolovnik kod Velikog Gradišta.

Naime, dvojicu biciklista automobilom „fijat sećento“ udario je M. D. (42) iz susednog sela.

Povređeni su odmah prebačeni u Dom zdravlja u Velikom Gradištu. Lekari su konstatovali da je Milovanović tom prilikom zadobio lakše povrede glave, posekotinu desnog uva i povredu ramena, a Stokiću su povređene ruke, noga i glava.

Alko-testom je utvrđeno da vozač „fijata“ nije imao alkohola u krvi, ali je svim učesnicima nesreće uzeta krv na analizu.

- Iva i ja kretali smo se iz pravca Velikog Gradišta ka centru sela. Auto je prvo udario u moj bicikl, pa sam od udarca pao na haubu „fijata“ i povredio glavu. Kada su kola zakočila, s haube sam poleteo i pao na Ivu, koji je tada izgubio kontrolu nad biciklom i prilikom pada udario glavom i ramenom u postavljeni znak - ispričao je Milan Stokić i dodao da ih vozač „fijata“ nije video dok ih nije udario.

Kako smo saznali iz Policijske uprave u Požarevcu, ni jedan ni drugi biciklista nisu imali propisnu signalizaciju na svojim biciklima, niti svetleće prsluke, da bi mogli da se bezbedno kreću biciklima u večernjim časovima. Takođe, napomenuto je da su se kretali pogrešnom stranom puta.

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track