TRI GODINE AGONIJE Igor Jurić: Posle 13 dana pakla našli su Tijaninog ubicu
Foto: Privatna Arhiva

PRE TRI GODINE UHAPŠENA ZVER IZ SURČINA

TRI GODINE AGONIJE Igor Jurić: Posle 13 dana pakla našli su Tijaninog ubicu

Crna Hronika -

Nakon dugih i teških dana i neprospavanih noći saznali smo pravu istinu, kaže otac zverski ubijene devojčice iz Subotice

SUBOTICA - Dragan Đurić, mesar iz Surčina, pre tri godine je uhapšen zbog ubistva Tijane Jurić iz Subotice. Višednevna potraga za devojčicom dovela je do monstruma koji je policiju odveo na mesto na kom je bacio telo nesrećne petnaestogodišnjakinje.

Igor Jurić, Tijanin otac, još jednom se prisetio tog 7. avgusta 2014. godine.

Doživotna zločincu

- Tog dana smo ipak, posle dugih i teških dana i pakla kroz koji smo prolazili, saznali pravu istinu i ubica moje ćerke je uhvaćen. Zato i insistiram i veoma je važno da se pomogne drugim ljudima koji ne znaju šta je s njihovom decom. Najgore što vas može snaći jeste da ne znate šta je s vašim detetom, da li ga neko maltretira, muči, da li je gladno ili mu je hladno. Mi smo prošli kroz taj pakao i zato i razumemo druge ljude sa istim problemom u Srbiji - rekao nam je Igor Jurić.

foto: Aleksandar Jovanović

On napominje da je porodica Jurić bar imala tu mogućnost da sazna ko je ubio Tijanu.

- Nema ništa gore od toga da ne znaš ko je to uradio, gde je dete i da ne možeš makar na grob da odeš. Želim da i druge porodice saznaju ko su ubice njihove dece, da bi mogle da se bore kao mi, da bi imale koga da okrive - kaže Tijanin otac i dodaje da se zalaže da ubice dece dobiju doživotnu robiju kako ne bi dobili šansu da ponovo ubijaju.

Jurić je veoma blizak i angažovan u pomoći porodici Barbare Vitez, koja je nestala prošle godine.

- Prošli smo kroz iste stvari kao i oni, i nama su se tokom potrage za Tijanom javljali ljudi i pričali razne stvari, pa ih zbog toga razumemo - dodao je Igor Jurić.

Priznao zločin

Podsetimo, Dragan Đurić uhapšen je u mesari u kojoj je radio, a u trenutku hapšenja mirno je pravio kobasice. Tokom saslušanja priznao je da je Tijanu presreo 13 dana ranije u Bajmoku, udario kolima, a potom uneo u automobil, mučio i ubio. Njeno telo zakopao je na deponiji 20 kilometara udaljenoj od Bajmoka, do koje je kasnije odveo policiju. Zbog monstruoznog zločina, mesar je osuđen na 40 godina zatvorske kazne. Nakon devojčicine smrti donet je Tijanin zakon, po kome je predviđeno da policija u slučajevima nestanka osoba, a po prijavi istog, bez odlaganja koristi raspoložive mere i radnje kako bi što efikasnije otkrila počinioce otmice, a nestalog maloletnika pronašla što pre.

Strepnje roditelja

PLAŠILA SE GRMLJAVINE

Igor Jurić kaže da je tokom potrage za Tijanom njegova supruga strepela tokom svakog nevremena.

- Tijanina majka je za vreme svakog udara groma, kiše i nevremena proživljavala još veći pakao jer smo znali da se Tijana plaši grmljavine, a nismo znali gde je. Nismo spavali zbog toga - ispričao nam je Jurić.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Aleksandar Jovanović, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Kuma Saleta Mutavog u vrhu policije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track