KRVAVI OBRAČUN ZBOG LJUBOMORE: Marko  Stamenković (33) ubijen jer je pozvao bivšu devojku
Foto: M.M.

KRVAVI OBRAČUN ZBOG LJUBOMORE

KRVAVI OBRAČUN ZBOG LJUBOMORE: Marko Stamenković (33) ubijen jer je pozvao bivšu devojku

Crna Hronika -

Marko Stamenković iz Niša ubijen posle sukoba s Daliborom Nešićem zbog D. Ž., koja se ranije zabavljala sa Stamenkovićem, a sada je u vezi sa Nešićem

NIŠ - Marko Stamenković (33) iz Niša ubijen je kod kafane „Bolji život“ u naselju Gabrovačka reka zbog bivše devojke.

Za ovaj zločin osumnjičen je Dalibor Nešić (37), koji je teško povređen u tuči. Dalibor je inače i momak D. Ž., koju je pozvao Marko.

Beži, Cicko

Kako saznajemo, Stamenković je u nekoliko navrata u noći između 5. i 6. avgusta telefonom pozivao D. Ž., s kojom se nekada zabavljao, što se nije dopalo Daliboru, pa je došlo do krvavog obračuna. Tokom tuče, u kojoj su učestvovali i Stamenkovićevi prijatelji M. M. (30), B. M. (23) i M. S. (31), Marko je zadobio smrtonosne povrede, dok je Dalibor sa ubodnom ranom u leđa i posekotinama po glavi zadržan u bolnici.

Meštani ulice Gabrovački put 58, gde stanuje D. Ž., kažu da su Dalibora često viđali kod svoje komšinice.

- Viđao sam ga skoro svaki dan, dolazio je kod nje „vespom“. Momka koji je nastradao nikada nisam video. Te noći kad je došlo do obračuna čuo sam neku gužvu i reči: „Beži, Cicko“ (Stamenkovićev nadimak) - kaže jedan stanovnik ovog dela grada.

Dalibor i Stamenković se, prema saznanjima Kurira, nisu slučajno našli u blizini kuće D. Ž.

- Dalibora su iritirali pozivi koje je Stamenković uputio njegovoj devojci. U toku njihovog telefonskog razgovora dobacivao je i psovao njenog sagovornika. Stamenković se uvredio i kazao: „E, sad ću da dođem da mu je**m mater.“ Sa njim su krenula i trojica njegovih prijatelja. Dalibora i D. Ž. su presreli u blizini njene kuće i odmah je počela tuča u kojoj su korišćeni noževi, ali i šipke sa metalnim šiljcima koje su učesnici sukoba skinuli sa ograde obližnje kafane „Bolji život“. Dalibor se tereti da je Stamenkoviću zadao smrtonosan ubod. I on je zadobio teške povrede - kažu naši sagovornici iz istrage. Policija je pronašla dva noža za koja se pretpostavlja da su korišćena u obračunu.

Mlatarao nožem

Prema nezvaničnim informacijama, neki učesnici sukoba bili su pod uticajem narkotika, što je potvrdila i marihuana nađena na mestu obračuna. Dalibor je odbacio odgovornost za Markovu smrt i istakao da je mlatarao nožem u nameri da se odbrani i da nije ni znao da ga je izbo.

Zbog pokušaja ubistva

NEŠIĆ BIO U ZATVORU

Dalibor Nešić proveo je u zatvoru četiri godine i četiri meseca zbog pokušaja ubistva i napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti. On je pre 11 godina nožem izbo radnika niškog elektrodistributivnog preduzeća dok je obavljao radove na trafostanici u Brzom Brodu. Kada je policija došla da ga uhapsi, jednog policijskog službenika je gađao ciglom i povredio ga. Na slobodu je pušten 2011. Osim za ova dela, odgovarao je i za tešku krađu i omogućavanje uživanja narkotika.

Marko otac dvoje dece

REKAO ŽENI DA IDE S PRIJATELJIMA

Pokojni Stamenković je bio oženjen i otac je dvoje male dece, pa nije jasno zbog čega je pozivao nekadašnju devojku. Kako je ranije kazala njegova rodbina, pre nego što je otišao od kuće, supruzi je kazao da izlazi sa društvom i da će se vratiti do jedan sat iza ponoći.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja