OTKRIVANJE IZVRŠILACA RUŠENJA U SAVAMALI: Više tužilaštvo se oglasilo nenadležnim, pa Prvo osnovno izdalo novi nalog
Foto: Nebojša Mandić

Istina o Rušenju u Hercegovačkoj na čekanju

OTKRIVANJE IZVRŠILACA RUŠENJA U SAVAMALI: Više tužilaštvo se oglasilo nenadležnim, pa Prvo osnovno izdalo novi nalog

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu uputilo je MUP, Direkciji policije i Upravi kriminalističke policije Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi utvrđivanja identiteta i otkrivanja N.N. izvršilaca koji su učestvovali u rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala.

Nakon što se Više tužilaštvo oglasilo nenadležnim, Prvo osnovno tužilaštvo je nakon detaljne analize spisa predmeta i prikupljenih dokaza naložilo policiji da ispita krivična dela učestvovanje u grupi i protipravno lišenje slobode, s obzirom na to da bi se u konkretnom slučaju, kako je navelo Tužilaštvo, eventualno radilo o ovim krivičnim delima.

Takođe, Tužilaštvo je danas uputilo i Zahtev za prikupljanje obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole MUP, a radi utvrđivanja činjenica koje se odnose na postupanje službenika MUP u noći rušenja, tj. njihovom navodnom neodazivanju pozivima građana.

Nakon što policija dostavi svu dokumentaciju koju je zatražilo Tužilaštvo, postupajući zamenik će se izjasniti o daljem toku postupka i eventualnom pokretanju istrage protiv odgovornih.

(Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vučić i dalje krije fantome iz Savamale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track