BAČENE DVE BOMBE U SUBOTICI: Detonacije uznemirile meštane Kertvaroša
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

BAČENE DVE BOMBE U SUBOTICI: Detonacije uznemirile meštane Kertvaroša

Crna Hronika -

SUBOTICA - Meštani naselja Kertvaroš u Subotici, u ulici Adi Endrea, broj 25, jutros su prestravljeni skočili iz kreveta oko pet časova, probuđeni snažnim eksplozijama dve bombe, koje su grunule jedna iza druge.

Uplašeni građani pozvali su odmah policiju, koja je od ranog jutra bila na licu mesta, a još i u deset časova su radili na uviđaju i pregledu okoline.

U Policijskoj upravi su potvrdili za Kurir, da je slučaj u nadležnosti Višeg tužilaštva. Stručne ekipem su odmah reagovale po pozivu građana, a utvrđeno je i da nije bilo povređenih lica u objektu na koji su bačene bombe.

Iz Višeg javnog tužilaštva, kažu za Kurir, da su od strane PU Subotica obavešteni o tome da su bačene dve eksplozivne naprave od strane NN lica u dvorište kuće u ulici Adi Endrea.

— Povodom Vašeg današnjeg zahteva za pristup informaciji od javnog značaja, obaveštavamo Vas da je VJT u Subotici obavešten od strane Policijske uprave u Subotici da su bačene dve eksplozivne naprave, od strane NN lica, u dvorište kuće u subotičkoj ulici Adi Endre. Biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu Subotice, protiv NN izvršioca, zbog sumnje da je izvršeno krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija iz člana 348 Krivičnog zakonika i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, kaže Miroslav Krkelić, viši javni tužilac.

Komšije koje žive u susedstvu do objekta, kažu da su čuli da niko nije povređen, niti je pričinjena materijalna šteta u okolini. Ne zna se ni da li je neko bio u kući,

- Trgla sam se iz sna, mislila sam da je po kupatili počela da skače stara veš mašina, koja lupa dok radi. Ali otišla sam u podrum, videla da nije problem mašina i vratila se u kuću. Ništa se više nije čulo, kaže starija žena iz susedstva.

Još nekoliko komšija kaže da ih je eksplozija uznemirila, ali ni oni ništa ne znaju, niti su šta videli.

—Sada vidimo da policija nešto meri i fotografiše – malo su i udaljeni jer gledaju i okolinu, kaže bliži komšija i dodaje da sve više problematičnih situacija u ovom kraju.

Usput se nezvanično priča i da su jutarnji radnici koji nose hranu deci u obližnji objekat, još pre pola pet videli čoveka kako pretrčava ulicu.

Ispred kuće je bila sitna srča od stakla, da li je auto bio ispred kuće, niko ne može da potvrdi, jer se sve desilo pred zoru. Policija je oko deset sati pregledala teren nešto udaljen od kuće, vršeći uviđaj, pa se pretpostavlja da su bombe bačene u dvorište tog objekta, koji se nalazi nedaleko od policijske stanice u Subotici.

(Kurir.rs/N.H./Foto Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je moguće?! Srbi za milione evra daju podršku Haradinaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track