NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SJENICI: Dečaka ubila muzilica za krave!
Foto: Reuters

UŽAS

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SJENICI: Dečaka ubila muzilica za krave!

Crna Hronika -

Strujni udar Elmaz Š. (11) iz sela Ljutaje kod Sjenice najverovatnije stradao od neispravne instalacije prilikom muže u njihovoj štali

SJENICA - Elmaz Š. (11) iz sela Ljutaje kod Sjenice poginuo je od strujnog udara koji je izazvala muzilica za krave. Tragedija se dogodila preksinoć na imanju ove porodice.

Kako saznajemo, Elmaz je sa starijim bratom u petak uveče bio u štali i muzli su krave.

Drama u štali

- Izašao je oko 20.45 na trenutak da iznese mleko. Čuo je Elmazov vrisak, a kada se vratio u štalu, video je brata na podu, a muzilica je pala preko njega. Pozvao je roditelje koji su ga odmah stavili u kola i odvezli do bolnice u Novi Pazar. Tamo su pokušali reanimaciju, ali besuspešno - ispričao je Elmazov brat šta se dešavalo kobne noći.

Pretpostavlja se da je neispravna instalacija na muzilici uzrok tragedije.

- Istražuje se da li je dečak zakačio gajtan od muzilice, ili ga je struja udarila kad je pokušao da je pomeri. Njega je usmrtio strujni udar, a muzilica je potom pala preko njega. Takođe se ispituje da li je došlo do promena napona struje - kaže izvor Kurira.

Porodica dečaka, rođaci i komšije od šoka nisu mogli mnogo da pričaju.

- Elmaz je bio mnogo vredan, pomagao je roditeljima i dvojici starije braće u poslovima na imanju, pa i oko muže krava. Ništa nije ukazivalo na tragediju, ta mašina za muženje krava koristila se svakodnevno - pričaju očajni rođaci.

Lekari pokušali sve

Lekari kažu da su pokušali sve da spasu mališana.

- Iako je odmah transportovan u Zdravstveni centar Novi Pazar, lekari nisu uspeli da spasu ovaj mladi život -rekao je dr Kemal Brničanin, načelnik hirurškog odeljenja u novopazarskom zdravstvenom centru.

Mali Elmaz je sahranjen juče na lokalnom groblju.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track