TRAGEDIJA NA GRUŽANSKOM JEZERU: Mladić (22) udavio se pored pojasa za spasavanje!
Foto: Shutterstock

TRAGEDIJA NA GRUŽANSKOM JEZERU: Mladić (22) udavio se pored pojasa za spasavanje!

Crna Hronika -

Željko B. (22) iz Knića ispao iz čamca i utopio se, u vodi nađen zaštitni prsluk, koji je verovatno prebacio preko leđa, pa mu je spao kad je iznenada upao u jezero

KRAGUJEVAC - Željko B. (22) iz sela Vučkovica kod Knića udavio se u subotu po podne dok je pecao u Gružanskom jezeru u selu Žunje, a njegovo telo uzvukle su juče ronilačke ekipe. U vodi je nađen i pojas za spasavanje, koji je nesrećni mladić najverovatnije samo prebacio preko leđa, pa mu je spao kad je upao u jezero.

Kako nezvanično saznajemo, Željko je otišao s drugovima na obalu kako bi napravili roštilj i iskoristili slobodan dan, pošto je juče bilo Preobraženje.

Drugovi u panici

- Pošto je bio neradni dan Željko, kao i većina meštana ovog kraja, odlučio je da se odmori. Otišao je s drugovima na jezero. Pravili su roštilj na obali, a Željko je oko 14 sati rekao prijateljima da ga sačekaju da ode do jezera da upeca neku ribu za roštilj - priča za Kurir jedan stanovnik Vučkovice.

On kaže da se Željko duže vreme nije vratio, pa su drugovi odlučili da se spuste do jezera kako bi videli zašto ga nema.

- Kada su stigli, imali su šta i da vide. Na površini vode plutala je mladićeva kapa, kao i zaštitni prsluk, koji je imao na sebi, ali njega nigde nije bilo. Nastala je panika, svi su se dali u potragu za njim. Obavestili su i policiju, a angažovani su i ronioci, koji su u nedelju izvukli njegovo telo - kaže naš sagovornik i dodaje da je Više javno tužilaštvo u Kragujevcu izdalo nalog da se izvrši obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

foto: Shutterstock

Nije znao da pliva?

Izvor Kurira objašnjava da je Željko čamcem odmakao od obale i s njega bacio mrežu kako bi ulovio ribu.

- On je imao zaštitni prsluk na sebi, ali ga izgleda nije obukao, već ga je samo prebacio preko leđa. Moguće je da je, dok je bacao mrežu s čamca, izgubio ravnotežu i upao u vodu. Pošto je bio sam, nije imao ko da mu pomogne, a prsluk mu je verovatno spao kad je upao u vodu. U svakom slučaju, tragedija je velika - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ne znam da li je bio plivač ili ne, ali to je u ovom trenutku i nevažno. Čim je imao prsluk za spasavanje, vrlo je verovatno da nije znao da pliva ili je bio loš plivač.

Meštani Vučkovice kažu da je Gružansko jezero veoma opasno i nepredvidivo i da je odnelo mnogo života.

- To nije voda za kupanje, ali ljudi ko ljudi... Svi se kupaju tu. Niko ne zna šta je na dnu tog jezera, verovatno ima i granja i trave - kaže meštanin.

Marija Ivanov

Meštani o Željku

RADIO NEKOLIKO POSLOVA

Prema rečima meštana Vučkovice, Željko B. živeo je s roditeljima i bratom, a za njega imaju samo reči hvale.

- On je divan mladić, vredan i radan. Bio je zaposlen u nekoj firmi, a i ovako je van radnog vremena radio razne poslove, kao i njegovi roditelji. Svi kažu da je bio izuzetno vredan i dobar majstor - kaže naš sagovornik.

Hronologija

CRNA SERIJA NA SRPSKIM REKAMA I JEZERIMA

2. jul 2017 - Nemanja Jovanović (27) iz Obrenovca utopio se u Savi na izletištu Zabran u Obrenovcu kad je s pontona skočio u reku da se rashladi

6. jul 2017 - Kosta Stevanović (25) iz mesta Čerević kod Beočina utopio se u Dunavu nakon što je upao u vodu, dok je njegova devojka Ljubica V. (20) uspela da se spase

10. jul 2017 - Bogoslav Pajić (65) iz Aleksandrovca udavio se u Moravi kod Miloševca nakon što je ušao u vodu da se malo rashladi

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track