DETALJI NESREĆE U KONJEVIĆIMA KOD ČAČKA: Slavili rođenje blizanaca, zamalo ubili devojčicu
Foto: Nebojša Mandić

NEPAŽNJA

DETALJI NESREĆE U KONJEVIĆIMA KOD ČAČKA: Slavili rođenje blizanaca, zamalo ubili devojčicu

Crna Hronika -

ČAČAK - Desetogodišnja devojčica, koja je umalo poginula kada je eksplodirao „topovski udar“, povređena je na proslavi rođenja blizanaca u dvorištu kuće Darka Ž. u Konjevićima kod Čačka.

- Kad je puklo, svi smo popadali na pod, u prečniku od jednog metra je sve izgorelo. Pravi haos je nastao tek kad smo primetili da devojčica, inače ćerka Darkove rođene sestre, leži na podu bez svesti. Na prvi pogled se videlo da devojčica ima povrede grudnog koša. Istog trenutka su je strpali u auto i odjurili u bolnicu. Satima nismo imali informaciju kakvo je njeno stanje - kaže jedan od gostiju s veselja.

On kaže da je detonacija bila toliko jaka da su svi gosti dugo imali problem s pištanjem u ušima.

- Bio sam oko dvadesetak metara udaljen, a ne sećam se da sam čuo jaču detonaciju. Ispaljena su čak dva „topovska udara“, a sve nas je zapahnuo vreo talas iz tog pravca - kaže naš sagovornik.

Inače, u Odeljenju za vanredne situacije u Čačku moguće je pribaviti saglasnost za ispaljivanje pirotehnike na svadbama i sličnim skupovima, međutim, u toj instituciji poslednjih desetak godina nisu odobrili nijedan ovakav slučaj upravo zbog nebezbednog i nestručnog rukovanja.

Kurir / D. Č.

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track