NIŠLIJKA PRVI PUT PROGOVORILA POSLE KRVAVOG OBRAČUNA: Ubijeni Marko me je zvao to veče, a onda su nas sačekali sa noževima!
Foto: Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

Strah

NIŠLIJKA PRVI PUT PROGOVORILA POSLE KRVAVOG OBRAČUNA: Ubijeni Marko me je zvao to veče, a onda su nas sačekali sa noževima!

Crna Hronika -

Danijela Ž. kaže da ona nije bila razlog obračuna u kom je njen momak ubio Marka Stamenkovića, ali da otad stalno dobija pretnje

Zapalićemo ti kuću, i tebe ćemo živu zapaliti! Ovo je samo jedna u nizu pretnji koje neprestano dobijam telefonom jer me neko smatra odgovornom za ubistvo Marka Stamenkovića.

Sve što sam kazala policiji je istina i neću popustiti pred pretnjama i lagati o onome što se tamo dogodilo, kaže Nišlijka Danijela Ž., svedok zločina koji se 6. avgusta dogodio u niškom naselju Gabrovačka Reka.

Sačekuša ispred kuće

Te večeri je Marko Stamenković (33) izboden nožem, a zbog njegovog ubistva uhapšen je Danijelin momak Dalibor Nešić (37), koji je ranjen tokom krvavog sukoba. Zbog učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom uhapšena su i trojica Stamenkovićevih prijatelja. Spekulisalo se da je razlog obračuna baš Danijela, koja je navodno najpre bila u vezi sa Stamenkovićem, a zatim sa Nešićem.

Međutim, ova Nišlijka, koja je prvi put progovorila za medije, tvrdi da to nije tačno.

foto: D.K.

- Nisam imala ništa sa Markom, niti imam veze sa njegovom smrću. Njih dvojica su se upoznali u zatvoru 2010. i otad se ne trpe. Te večeri me je Marko tri puta zvao telefonom i pričao neke gluposti. Dalibor je bio sa mnom, uzeo je telefon pa su se posvađali. Marko ga je psovao i pretio, ali nisam ni slutila da će nas napasti. Ispostavilo se da su nas on i njegovi prijatelji pratili i postavili sačekušu ispred kuće. Marko je imao nož, a njegovi drugovi su nas napali ciglama. Kad je Dalibor pao uboden, udarali su ga ciglama u glavu. I meni su jednu bacili u leđa dok sam bežala, još imam tragove povreda. Da nas Dalibor nije branio, oboje bismo bili mrtvi - kaže Danijela.

Prijavila policiji pretnje

Međutim, kako dodaje, Markovi prijatelji smatraju da je ona kriva za sve što se desilo.

- Sa majkom i maloletnim detetom sam napustila kuću u kojoj sam živela jer sam nakon pretnji primetila neke sumnjive mladiće da se motaju oko kuće. Kad smo otišle, upali su mi u dvorište, lom su tamo napravili. Jednu noć sam prespavala sa majkom i detetom na klupi ispred Policijske uprave. Podnela sam i prijavu policiji i zatražila zaštitu. Takođe, pokušavam da nađem neki privremeni smeštaj jer sam ozbiljno zabrinuta i za sebe i za svoju porodicu - objašnjava Danijela.

Daliboru Nešiću određen je pritvor do 30 dana, a iza rešetaka su i Stamenkovićevi prijatelji M. M. (30), B. M. (23) i M. S. (31).

foto: M.M.

Našli im marihuanu

NADROGIRALI SE, PA NAS NAPALI

Danijela tvrdi da su mladići koji su napali nju i Dalibora bili pod uticajem narkotika.

- Odmah sam primetila da su pijani, ali sam sumnjala i da su drogirani. Kasnije sam saznala da je policija pronašla paketić marihuane koji je ispao nekom od njih - kaže svedok obračuna.

Kurir / D. K.

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track