UŽAS U ZGRADI U KUMODRAŠKOJ U BEOGRADU: Leš starca raspadao se godinu dana u stanu!

JEZIVO

UŽAS U ZGRADI U KUMODRAŠKOJ U BEOGRADU: Leš starca raspadao se godinu dana u stanu!

Crna Hronika -

Vitomir Marjanović (82) poslednji put viđen u septembru prošle godine, a njegovi ostaci nađeni tek ove nedelje. Zgradom se nekoliko meseci širio nesnosan smrad

BEOGRAD - U dvanaestospratnici u beogradskom naselju Kumodraž, koja ima 80 stanova, u stanu na drugom spratu otkriven je leš starca, za kog je utvrđeno da je preminuo pre skoro godinu dana. Vitomir Marjanović (82) više od deset godina živeo je sam, komšije su ga poslednji put videle u septembru 2016, a tek ove nedelje su saznali šta se s njim dogodilo.

Umro u krevetu

Ostaci tela, praktično samo kosti, pronađeni su na krevetu u kuhinji. Leš je bio prekriven ćebetom, ispod kog se malo videla glava i jedna ruka. Pretpostavlja se da je nesrećni Marjanović preminuo u snu. Todor Radulović, njegov prijatelj, za Kurir objašnjava da je nesrećni čovek imao suprugu i ćerku, ali su one davno preminule.

- Ima i sestru, za koju uopšte ne znamo gde živi i da li je uopšte živa... Vita mi je bio prijatelj, pretpostavljao sam da mu se nešto dogodilo i to još tada u septembru. Pričao sam komšijama da nešto nije u redu i da treba da uđemo u stan da proverimo, ali predsednik kućnog saveta nije hteo to da uradi. Prijavili smo i policiji, jednom su bili i vatrogasci, dizalicom su se podizali da kroz prozor vide da li ima ikog unutra, ali ništa nisu primetili - priča Radulović, koji inače živi u susednoj zgradi.

Komšije koje žive u zgradi u kojoj je pronađen raspadnuti leš kažu da se u prvih nekoliko meseci osećao jeziv smrad.

- Najviše se osećalo na trećem spratu. Komšinica se žalila da ne sme da otvori prozor, čak su joj i neke bube ulazile u stan, ali, nažalost, naš predsednik kućnog saveta odbijao je da uđemo i da proverimo o čemu se radi. Koliko znam, procedura je da stan može da se obije u prisustvu dva svedoka i da se kasnije zameni brava, ali je naš predsednik kućnog saveta odbijao to da uradi - priča Slobodan Nikolić, komšija preminulog Marjanovića.

Jelena Rafailović

Stanari ogorčeni

Devojka koja živi u zgradi kaže da je ogorčena zbog svega što se desilo.

- Smrad se osećao u celoj zgradi više od dva meseca, ali je predsednik kućnog saveta radije luftirao nego da ide i da proveri da li je čovek uopšte živ u stanu. Nedavno su dolazili iz „Elektrodistribucije“, tražili su ključ od sata da Marjanoviću isključe struju jer skoro godinu dana nije plaćao račune. Ni to nije bilo dovoljno sumnjivo da se nešto preduzme, već smo dozvolili da se čovek raspada u zgradi u kojoj ima 80 stanova. Ovo je prosto nedopustivo u veku u kom živimo. Strava i užas! - rekla nam je stanarka.

Konačno se pojavio

SUVLASNIK STANA OTKRIO TELO

Marjanovićev leš otkriven je kad je stan obio suvlasnik stana koji je imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

- Zapravo, njegova pokojna žena i Vitomirova pokojna supruga imale su ugovor o doživotnom izdržavanju. Obe su preminule, a ovaj čovek nije preveo stan na svoje ime. On tvrdi da je dolazio za ovih godinu dana, ali da Vitomira nijednom nije našao. Sada je pokušao da otvori vrata, ali pošto nije uspeo, zvao je bravara i tako se sve saznalo - kaže jedan stanar.

Slovo zakona

STAN SMEJU DA OBIJU POLICIJA I VATROGASCI

Iako su stanari zgrade ogorčeni na predsednika kućnog saveta, on nije smeo da obije stan u prisustvu dva svedoka.

- Po zakonu, niko od stanara ne može da uđe u nečiji stan bez policije. Ako postoji sumnja da je nekom od stanara loše, o tome treba obavestiti nadležne (policiju ili vatrogasce), koji imaju pravo da uđu u stan - rekla je za Kurir Jovanka Atanacković, pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track