ZORA DOBRIČANIN ZA KURIR POSLE SAČEKUŠE U BARSELONI: Stojke je operisan i stabilno je!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Instagram

Vođa Rakovičkog klana izrešetan u pucnjavi u Španiji

ZORA DOBRIČANIN ZA KURIR POSLE SAČEKUŠE U BARSELONI: Stojke je operisan i stabilno je!

Crna Hronika -

Vođa „rakovičkog klana“ Nebojša Stojković Stojke izrešetan je u sačekuši u Barseloni u ponedeljak uveče, a iako se španskim medijima prvobitno pronela vest da je nedugo potom podlegao povredama, njegova advokatica je Zoran Dobričanin Nikodinović je za Kurir potvrdila da je njegovo stanje stabilno.

"Nebojsa je u četvrtak operisan i stabilno je", izjavila je za Kurir Dobričanin Nikodinović, Stojkovićev dugogodišnji branilac.

Podsetimo, Stojković i njegov prijatelj Dejan Jusufović, zvani Jusa Čupavi, izrešetani su u pucnjavi koja se u ponedeljak uveče dogodila u Barseloni. Španska policija veruje da su u sačekuši učestvovala najmanje dva napadača, koja su posle pucnjave uspela da pobegnu.

Policija je i 2008. sprečila atentat na Stojkovića. Trojica osumnjičenih tada su uhapšena zbog sumnje da su pod njegov „audi“, parkiran u centru Beograda, ispred zgrade na Vračaru u kojoj živi, podmetnula skoro dva kilograma eksploziva.

Oslobođen za dva ubistva

Stojković je hapšen tokom policijske akcije „Sablja“ i sudilo mu se zbog sumnje da je učestvovao u dva ubistva. On je, međutim, pravosnažno oslobođen tih optužbi, ali je osuđen na šest i po godina zatvora zbog razbojništva, trgovine narkoticima, nedozvoljenog posedovanja oružja i iznude.

Rakovička grupa, kako su mediji pisali ranije, navodno je bliska jednom crnogorskom kriminalnom klanu, a Stojković je bio oženjen sestrom vođe barske kriminalne grupe Ljubom Bigovićem.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja