MRTVA STARICA MESECIMA LEŽALA U STANU: Komšije se gušile od smrada raspalog leša
Foto: Nebojša Mandić

HOROR

MRTVA STARICA MESECIMA LEŽALA U STANU: Komšije se gušile od smrada raspalog leša

Crna Hronika -

BEOGRAD - Starica Mileva Galantić preminula je u januaru u svom stanu u Ulici Miloša Zečevića na Zvezdari, a njen leš nađen je tek sredinom avgusta, i to nakon što su komšije obile njen stan i našle je raspadnutu u krevetu.

Stanari zgrade, u kojoj je Mileva živela sama na prvom spratu, poslednjih mesec dana počeli su da osećaju neprijatan miris, pa su odlučili da samoinicijativno razvale bravu.

Mislili da su mačke

- Poslednji put sam je video u januaru. Još tada sam s komšijama komentarisao da je najverovatnije preminula, međutim, svi su mi govorili da bi se osećao smrad. Onda sam u martu zvao policiju i prijavio sam njen nestanak, pošto se nikako nije pojavljivala. Takođe sam obavestio i Centar za socijalni rad - priča za Kurir Jovan Korać, komšija preminule žene.

On objašnjava da ne zna da li je policija tražila Milevu ili ne, a da su ljudi iz Centra za socijalni rad dolazili i zvonili joj na vrata i pošto niko nije otvarao, otišli su i više se nisu pojavljivali.

- Početkom avgusta je počeo da se oseća miris crkotine u zgradi. Isti miris osećali su i stanari iz susedne zgrade, pa su svi počeli da traže izvor tog smrada. Sumnjali su na komšiju koji drži mačke u podrumu, mislili su da je crklo neko mače. Pretraživali su dvorišta i kante, ali nisu našli uginulu životinju - kaže Korać i dodaje da je pre dve nedelje odlučio da o svom trošku obije stan komšinice Galantić i konačno reši misteriju neugodnog mirisa.

Izgledala kao mumija

- Doveo sam bravara i u prisustvu predsednika kućnog saveta i još jednog komšije počeli smo da sečemo bravu. Odmah smo videli da je ključ u bravi sa unutrašnje strane, što je bio jasan znak da je Mileva preminula unutra. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć i kada su došli, ušli smo u stan i imali šta i da vidimo - rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, starica je bila mrtva na krevetu.

- Nisam je ni prepoznao, kao mumija je bila. U stanu je bio haos, a smrad je tek tada postao nesnosan - prepričava Korać i napominje da tu nije bio kraj njihovim mukama.

Kako kaže, nakon što su nadležni odneli leš iz stana, problem s mirisom se nije rešio.

- Leš je odnet, policija je zapečatila vrata, ali niko nije došao da izvrši deratizaciju i dezinfekciju stana. Prozor je ostao otvoren, tako da cela ulica zaudara. Pokušavali smo da dođemo do nekih rođaka komšinice, ali smo shvatili da ona nema nikoga, te da je stan u vlasništvu opštine. Ako neko ne dođe uskoro da očisti i dezinfikuje stan, svi ćemo se pogušiti. Komšiji koji živi odmah do pokojne Mileve već su počele da se pojavljuju bube - rekao je Jovan Korać.

Identičan slučaj

STARAC TRUNUO GODINU DANA

Gotovo isti slučaj desio se i u naselju Kumodraž. Vitomir Marjanović (82) poslednji put je viđen u septembru prošle godine, a njegovi ostaci nađeni su tek pre desetak dana. Iako su stanari više puta obaveštavali policiju, niko ih nije poslušao, a leš je otkriven tek nakon što se pojavio suvlasnik.

Tužan život

BILA BESKUĆNICA

Stanari iz Ulice Miloša Zečevića kažu da su pokojnu Milevu Galantić poznavali iz viđenja i da je njena životna priča poprilično tužna.

- Ona je imala psihičke probleme. Nekad je bila ljubazna sa svima, a nekad nas je vređala bez povoda. Niko joj to nije uzimao za zlo, jer smo znali da je bolesna. Ona je ranije bila beskućnica, lutala je po parkovima. Naš komšija koji je bio sam rešio je da je dovede da živi kod njega. Njemu je trebala ženska ruka u kući i društvo, a njoj krov nad glavom. I tako se ona doselila u našu zgradu. Posle toga je komšija umro, a ona je opet ostala sama - pričaju stanari.

Kurir / Marija Ivanov

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track