NIKOLA JE NAPRAVIO PAUZU TOKOM UČENJA, A ONDA JE BIO MRTAV Ispovest sestre: Moj brat se nije ubio, nešto kriju!

Traži pravdu

NIKOLA JE NAPRAVIO PAUZU TOKOM UČENJA, A ONDA JE BIO MRTAV Ispovest sestre: Moj brat se nije ubio, nešto kriju!

Crna Hronika -

Nemoguće da se naš Nikola sam ubio, i to slučajno pucajući iz pištolja koji je imao u svojoj torbici, kako je tvrdila policija, priča naša sagovornica

NIŠ - Punih 10 godina čekam pravdu za svog tragično preminulog brata, ali nikako da je dočekam. Kada sam konačno shvatila da pravdu neću ni dočekati, pojavio se tračak nade, da će njegova smrt napokon biti rešena i da ćemo i on i mi naći svoj mir.

Ovako za Kurir počinje svoju bolnu ispovest Ana Albijanić, sestra Nikole Albijanića (20), koji je 29. jula 2007. preminuo u toku policijske akcije u niškom naselju Branko Bjegović.

Novi detalji

- Nikola je kobne večeri učio, jer je spremao ispit. Odlučio je da napravi pauzu i otišao je da se vidi s drugom i drugaricom. Oko pola tri iza ponoći odvezao je drugaricu kući, zatim i druga i parkirao kola ispred naše kapije. Kada je izašao iz auta, naišao je automobil s našim komšijama, koji su se pobili u nekom selu. Nidža je popričao s tim momcima, koji su mu tražili zavoje. U tom trenutku naišla je policija, a on je krenuo ka našoj kući, začuo se pucanj i moj brat je pogođen - priča Ana i dodaje da je, prema zvaničnoj verziji, njen brat imao pištolj u torbici i da je bežeći od policije slučajno opalio i sam sebe smrtno ranio u srce.

Ona kaže da njena porodica i dan-danas pokušava da otkrije šta se zaista desilo.

- Centru za forenzička istraživanja iz Novog Sada dodeljeno je da rekonstruiše Nikolinu smrt u 3D tehnici. Rekonstrukcija je rađena na osnovu zvaničnih dokumenata i materijala prikupljenih tokom istrage. Rezultati rekonstrukcije suprotni su onima koje smo do sada dobijali. Na osnovu toga se ispostavilo da smo sve ove godine mi bili u pravu i da je gotovo nemoguće da se naš Nikola sam ubio, slučajno pucajući iz pištolja koji je imao u torbici - kaže Ana.

Loša istraga

Najnovija rekonstrukcija pokazala je da je dosadašnja istraga manjkava na više nivoa.

- Prvo, nemoguće je da neko ko ima prostrelnu ranu srca pređe 30 metara, iz jednog u drugo dvorište, kako ispada iz zvanične verzije. Drugo, na Nikolinoj ruci nisu nađeni tragovi barutnih čestica, a da je on sam opalio pištolj, koji je bio u torbici, morao bi imati tragove nitrita na ruci, i treće nije realno da on povuče oroz preko torbice, bez vađenja pištolja - objašnjava Ana.

M. Ivanov

Ne veruju policiji

PRE BIH POVEROVALA U PRIČU O VANZEMALJCIMA

Prema rečima naše sagovornice, pre bi poverovala u priču da su vanzemaljci pucali u njenog brata nego u priču koju su dobili od policije i tužilaštva.

- Mi ne želimo nikome da se svetimo, niti da upiremo prstom u bilo koga. Moj Nikola je zaslužio da počiva u miru, a to neće moći sve dok državne institucije ne kažu javno kako se zaista dogodilo ubistvo - kaže Ana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track