SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA Član obezbeđenja: Nisam video lice, ne znam da li je Zdravković pucao!
Foto: Nemanja Pančić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Pripadnik obezbeđenja o ranjavanju biznismena

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA Član obezbeđenja: Nisam video lice, ne znam da li je Zdravković pucao!

Crna Hronika -

Zdravković je, podsetimo, osumnjičen da je pucao u biznismena, dok se Maja Adrovac sumnjiči da mu je pomagala tako što mu je nabavila municiju

BEOGRAD - Boban Mančić, koji je 14. novembra 2014, u vreme kada je u Ulici Andre Nikolića biznismen ranjen, bio član obezbeđenja Milana Beka, izjavio je juče u sudnici Višeg suda u Beogradu da ne prepoznaje bivšeg pripadnika „zemunskog klana“ Aleksandra Zdravkovića kao napadača.

Zdravković je, podsetimo, osumnjičen da je pucao u biznismena, dok se Maja Adrovac sumnjiči da mu je pomagala tako što mu je nabavila municiju.

- Ne prepoznajem ih. Čovek čiju sam siluetu video kad sam istrčao iz dvorišta imao je duks i kapuljaču na glavi. Ne mogu da se setim njegove konstitucije niti drugih detalja. Probao sam da se prisetim, ne želim nikoga da štitim niti pokrivam, svako treba da odgovara za svoja dela - rekao je juče pred sudom Mančić i objasnio da se čovek kog je video kako drži pištolj u ruci kretao oštrim, vojničkim koracima unapred.

- Osetio sam strah. Sve što znam, rekao sam vam. Ako medicina ima mogućnost da moje sećanje vrati, pristajem i na to. Ja jednostavno ničega više ne mogu da se setim - rekao je on.

foto: Zorana Jevtić

Poslao opravdanje sudu

MILAN BEKO NIJE DOŠAO

Na jučerašnjem suđenju trebalo je da bude saslušan i Milan Beko, ali se on nije pojavio. Sudu je dostavio dopis da iz opravdanih razloga ne može da dođe, ali da će sigurno doći da svedoči 26. septembra. Optužena Maja Adrovac došla je u pratnji advokata, sa slobode, dok je Zdravković uz jake mere obezbeđenja prebačen iz Centralnog zatvora u sud.

Kurir / J. S.

Foto: Nemanja Pančić, Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pokušaj ubistva Milana Beka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track