UHAPŠEN UBICA GORANA ĐURIČKOVIĆA: Pižonovog zeta ubio plaćenik!
Foto: Saša Pavlić, Privatna Arhiva

Pao u Austriji

UHAPŠEN UBICA GORANA ĐURIČKOVIĆA: Pižonovog zeta ubio plaćenik!

Crna Hronika -

Srđana Popovića (24), državljanina BiH koji je Đuričkovića usmrtio iz snajpera, otkrili DNK profil i otisci prstiju do kojih je došla policija u Gracu

PODGORICA - Austrijska policija uhapsila je Srđana Popovića (24), državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je 27. oktobra 2015. iz snajpera u Budvi ubio Gorana Đuričkovića, zeta legendarnog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona.

Popović je uhapšen 3. avgusta zbog trgovine drogom, ali je, saradnjom policija Austrije i Crne Gore, utvrđeno da je najverovatnije reč o plaćenom ubici koji je posle obavljenog posla pobegao u tu državu.

Uhapšen zbog kokaina

- Policija je u Gracu uhapsila dvojicu muškaraca, starih 24 i 31 godinu, zbog sumnje da su učestvovali u švercu 4,6 kilograma kokaina, koji je tada oduzet. Međutim, kad je uzet DNK Srđana Popovića, utvrđeno je da je reč o osobi koja je ostavila tragove prilikom ubistva Đuričkovića - otkrili su izvori upućeni u hapšenje u Austriji.

Kako navode, osim DNK profila, ubicu Pižonovog zeta otkrili su i otisci prstiju.

- Kada su njegovi otisci ubačeni u internacionalnu bazu, ispostavilo se da je reč o osobi za kojom se traga - navodi izvor.

Srđan Popović, kako je potvrdila crnogorska policija, i dalje je u pritvoru u Austriji.

- Zasad se ne zna ko je naručilac likvidacije, niti koliko je novca Popoviću plaćeno ovo ubistvo, ali sumnja se da je motiv nastavak obračuna dva zavađena crnogorska klana - dodaju oni.

Ubili mu i dva kuma

Pižonov zet, podsetimo, ubijen je dok je sedeo u bašti svog lokala „Old fišermen“. Crnogorski mediji su tada preneli da je ta likvidacija povezana sa ubistvom njegovog kuma Gorana Radomana, koji je 20. februara iste godine ubijen u garaži zgrade na Novom Beogradu, odnosno po nestanku 300 kilograma kokaina u Valensiji 2013. Njih dvojica su navodno bili bliski „škaljarcima“. Rat ovog i kavačkog klana, koji je do sada odneo petnaestak života, navodno je počeo upravo tog trenutka.

- Đuričković je zapravo trebalo da bude prva meta u ratu. Prvo je ranjen u Španiji, zbog čega se vratio u Crnu Goru. U međuvremenu je u Beogradu ubijen Radoman. Ubice su i dalje pokušavale da likvidiraju i Đuričkovića, ali je greškom, umesto njega, u maju 2015. likvidiran njegov kum Saša Marković. Policija je potom uspela da uhapsi dvojicu plaćenih ubica koji su bili angažovani za novi napad. Međutim, u oktobru 2015. ipak je ubijen - navode izvori iz istrage.

Ekipa Kurira

Imaju dvoje dece

SA STARIJOM PIŽONOVOM ĆERKOM

Goran Đuričković bio je oženjen starijom ćerkom fudbalske legende, Kristinom, s kojom ima dve maloletne ćerke. Inače, Kristina je Pižonova ćerka iz prvog braka, iz kog ima još jednu ćerku. Proslavljeni srpski fudbaler i trener nema dece u drugom braku.

Prijavljeno policiji

NESTAO ČLAN ŠKALJARSKOG KLANA

Pero Damjanović (37), navodni član škaljarskog klana, nestao je pre pet dana i njegov brat je prijavio policiji da se ovom Nikšićaninu izgubio svaki trag. Kako su preneli crnogorski mediji, Damjanović je pre nepuna dva meseca izašao iz spuškog zatvora, u kom je bio sedam meseci zbog nelegalnog posedovanja pištolja.

KO JE SNAJPERISTA IZ STAROG GRADA? Ubistvo Gorana Đuričkovića misterija i posle godinu dana

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vandredni beogradski izbori u novembru?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track