BEZOBZIRNA OSVETA: Ubio sam Gordanu, bez nje mi nije bilo života
Foto: Printscreen/RTS

Miodrag Karalić na početku suđenja priznao

BEZOBZIRNA OSVETA: Ubio sam Gordanu, bez nje mi nije bilo života

Crna Hronika -

Bolje da sam sebi uzeo život nego njoj, kajem se zbog svega, ispričao Karalić, koji je u decembru 2016. pucao dva puta u glavu bivšoj devojci Gordani Josifović

NIŠ - Učestvujem u žalosti porodice, bolje da sam sebi uzeo život nego njoj. Kajem se zbog toga što se dogodilo - ovako je juče pred Višim sudom u Nišu govorio Kruševljanin Miodrag Karalić (60), kome se sudi za ubistvo njegove bivše devojke Gordane Josifović (44) iz bezobzirne osvete.

Karalić se tereti da je 5. decembra prošle godine oteo Gordanu i njenog momka Miluna Kostića (53), da bi je istog dana svirepo ubio u ataru aleksinačkog sela Bradarac. Karalić nije izneo razloge zbog čega je nesrećnoj ženi dvaput pucao u glavu, već je samo kazao da ostaje pri iskazu datom u istrazi. On je tada objasnio „da se s Gordanom svađao tokom puta od Kruševca do Bradarca i ubeđivao je da mu se vrati, da bi kad je shvatio da u tome neće uspeti, odlučio da je ubije jer, kako je kazao, bez nje mu nije bilo života“.

Mnogo je voleo

- Gordanu sam mnogo voleo, planirao sam da budem s njom do kraja života - skrušeno je kazao Karalić.

Pored njega optužen je i Milun Kostić, koji se tereti je od 5. do 9. decembra, kad je uhapšen u Beogradu, Karaliću pomagao da se skriva. Međutim, Karalić je naglasio da je Milun bio žrtva.

- On nije kriv ni za šta, bio je uplašen. Posle ubistva vozio sam ga u gepeku jer nisam želeo da vidi ko će mi pomoći da se sakrijem. Planirao sam da ga pustim, ali prijatelj koji je trebalo da mi pruži utočište je to odbio. Kako sam bio umoran, Milun mi je bio potreban da bi me vozio - objasnio je Karalić. Kostić je potvrdio da je bio uplašen.

- Nisam samovoljno pošao za Beograd. Prvi put je pucao u kolima dok smo još bili u Kruševcu, zatim je ubio Gordanu, nisam imao hrabrosti ništa da pokušam jer mi je već na početku oduzet i novac i mobilni - rekao je Kostić.

Pijan je zlostavljao

Juče su saslušani i Gordanin sin Blagoje, brat Goran Đorđević i majka Nada Đorđević. Oni su rekli da je tokom zajedničkog života Miodraga i Gordane, koji je trajao devet godina, bilo dosta trzavica, zbog čega su se tri puta rastajali. Kako je kazala rodbina, Karalić je Gordanu i fizički zlostavljao, naročito kad je bio pijan, zbog čega ga je ona napustila.

D. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track