TRAGEDIJA KOD DRAŽEVCA: Vojnici iz Niša stali u zaustavnu traku, šleper ih pokosio!
Foto: Damir Dervišagić

Dvojica pripadnika Vojne policije ostala na mestu mrtva

TRAGEDIJA KOD DRAŽEVCA: Vojnici iz Niša stali u zaustavnu traku, šleper ih pokosio!

Crna Hronika -

NIŠ - Dvojica pripadnika Vojske Srbije poginula su u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u 22.40 sati na autoputu Beograd – Niš nedaleko od sela Draževac.

Do nezgode je došlo kada je šleper beogradskih registarskih tablica koji se kretao iz pravca Beograda ka Nišu, udario u dva transportna vojna vozila „puh“ koja su bila parkirana u zaustavnoj traci.

- Vojska se zaustavila jer se jednom od vozača učinilo da nešto nije u redu sa jednim kamionom. Vozači su izašli ispred vozila kada je na njih naleteo kamion i usmrtio ih obojicu . Prava je sreća da još neko nije poginuo jer su „puhovi“ bili puni vojske – kazao je jedan od očevidaca tragedije.

Kako saznajemo, poginuli ljudi su pripadnici vojne policije koji pripadaju jedinici iz Niša. Na lice mesta izašao je tužilac iz Aleksinca i policija koji su obavili uvidjaj.

Uzroci nezgode se utvrdjuju, ono što je se do sada zna da iz još neutvrdjenih razloga, kamiondžija nije primetio vojsku iako su oni prilikom zaustavljanja upalili rotaciona svetla.

Telegram saučešća

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodicama dvojice pripadnika 3. bataljona Vojne policije, kapetana Vladana Jovanovića i mlađeg vodnika Srđana Stevanovića, stradalih u saobraćajnoj nesreći.

U telegramu se, između ostalog, kaže: "Duboko me je potresla vest o tragičnoj pogibiji naših vojnika. Odlazak drage osobe nenadoknadiv je gubitak i za sobom ostavlja veliku prazninu. U ovim teškim i bolnim trenucima duboko saosećam sa vama i vašim porodicama".

(Kurir.rs/D.K./Foto: Ilustracija/Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja