KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG MAHINACIJA U ZAJEČARU Aca Lukas: Nisam imao dodira s potpisivanjem nijednog ugovora
Foto: Nebojša Mandić

HAPŠENJE

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG MAHINACIJA U ZAJEČARU Aca Lukas: Nisam imao dodira s potpisivanjem nijednog ugovora

Crna Hronika -

Saša Mirković uhapšen zbog sumnje da je oštetio FK Timok za skoro 14 miliona, a protiv pevača i generalnog sekretara kluba podnete krivične prijave zbog mahinacija

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković uhapšen je juče zbog sumnje da je oštetio FK Timok za skoro 14 miliona dinara, a s njim je „pao“ i folk pevač Aca Lukas!

Protiv Ace Lukasa, to jest Aleksandra Vuksanovića, i bivšeg generalnog sekretara FK Timok Dragana Paunovića podneta je krivična prijava zbog sumnje da su, kao odgovorna lica u klubu, zajedno s Mirkovićem izveli navodnu mahinaciju.

Štetan ugovor

Prema nezvaničnim informacijama, Lukas i Paunović se sumnjiče da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. iskoristili svoj položaj u FK Timok i zaključili ugovor štetan po klub, a u nameri da steknu protivpravnu imovinsku korist za Timočku TV i radio. Sumnja se da su oni u julu 2013. s Timočkom televizijom i radiom a. d. Zaječar zaključili ugovor o poslovnoj saradnji na osnovu kojeg je u navedenom periodu FK Timok sukcesivno uplatio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara u korist Timočke TV i radija, na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Deo tog novca, u iznosu od 1.872.000 dinara, s računa ove televizijske kuće navodno je prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora, čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica. Na taj način su za navedeni iznos oštetili FK Timok, a Timočkoj TV i radiju i „Beotonu R“ pribavili imovinsku korist.

Mirkovićev advokat Vladimir Gajić za Kurir kaže da je njegovom klijentu određen pritvor do 48 sati, a saslušanje je zakazano za danas u Zaječaru.

foto: Dado Đilas

Pretres nekretnina

- Čekamo naredbu tužioca iz Zaječara o sprovođenju istrage i kao advokat još ne znam šta se Mirkoviću konkretno stavlja na teret. Istraga protiv njega je vođena još 2013. i ništa od nje nije bilo. To sve navodi na sumnju da je Mirković sad izvučen iz fioke po nečijoj naredbi - izjavio je Gajić.

On objašnjava da je policija tokom jučerašnjeg dana izvršila pretres svih Mirkovićevih nekretnina.

- Oduzet mu je mobilni telefon, dva-tri papira i neki rokovnici za koje kaže da i nisu njegovi - rekao nam je Gajić.

S Mirkovićem, koji je bio funkcioner SNS od 2012. do 2014, uhapšena je i nekadašnja šefica njegovog kabineta Milena Trajković. MUP u saopštenju navodi da je hapšenje izvršeno po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru i da se sumnja da je budžet Grada Zaječara oštećen za 13.960.799 dinara.

Ekipa Kurira / Foto: Nebojša Mandić; Dado Đilas

Aca Lukas se pravda

NEMAM NIŠTA S TIM!

Lukas tvrdi da nije umešan u malverzacije koje mu se pripisuju.

- Daću iskaz, ja nisam imao deponovan potpis, figurativno sam bio predsednik tamo. Čak sam podneo krivičnu prijavu protiv Saše Mirkovića još pre godinu dana upravo zbog toga, jer sam znao šta je radio tamo. Nisam imao dodira s potpisivanjem nijednog ugovora. To je sve radio sekretar Paunović. Ja sam tamo doveden da komuniciram s fudbalerima - pravdao se juče Lukas za medije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Policija sprovodi uhapšenog Sašu Mirkovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track