(KURIR TV) STRAVA U PANČEVU: Otac i ćerka ostali bez struje, pa zapalili sveću! Nekoliko minuta kasnije su izgoreli!
Foto: Vladimir Šporčić

Nastradali u požaru u Plandištu

(KURIR TV) STRAVA U PANČEVU: Otac i ćerka ostali bez struje, pa zapalili sveću! Nekoliko minuta kasnije su izgoreli!

Crna Hronika -

Živko (75) i Vesna Kolevski (44) poginuli nakon što su zbog velikog nevremena preksinoć ostali bez struje

PANČEVO - Živko Kolevski (75) i njegova ćerka Vesna (44) iz Plandišta kod Pančeva poginuli su u požaru koji je preksinoć izbio u njihovoj porodičnoj kući. Sumnja se da je vatrenu stihiju izazvala sveća koju su zapalili jer su usled nevremena koje je pogodilo Južnobanatski okrug ostali bez struje.

Tragedija se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, a požar su prijavile komšije juče ujutru, kada su primetili da kroz prozor iz kuće porodice Kolevski kulja dim. Vatrogasci su ubrzo stigli, ali, nažalost, nesrećnim ljudima nije bilo pomoći.

foto: Vladimir Šporčić

Unuka izbegla smrt

Komšija Rade Tasić, koji živi preko puta, kaže da nisu primetili požar.

- U ponedeljak uveče je bilo veliko nevreme i nestala je struja.

Pretpostavljamo da je Živko upalio sveću i da je možda zaspao a da je nije ugasio i da je ona izazvala požar - priča Tasić i dodaje:

- Vatrogasci su došli ujutru i, kako su vrata bila zaključana, morali su da uđu kroz prozor koji je inače bio razbijen. Kada su izašli, nisu imali dobre vesti. Živkovo telo pronašli su u krevetu, dopola je izgoreo, dok su Vesnino gotovo ugljenisano našli u njenoj sobi. Ležala je zgrčena u ćošku, verujem da krenula da otvori prozor i da se tu ugušila - priča naš sagovornik i ističe da je ovo tragedija kakva se u Plandištu ne pamti.

Tasić kaže da Vesna ima ćerku koja ide u srednju školu, ali da ona, srećom, nije bila kod kuće.

foto: Vladimir Šporčić

- Ona ovih dana treba da napuni 18 godina. Bila je kod oca u Vršcu jer joj je lakše da ide u školu. Sreća da dete nije bilo tu, možda bi i ono nastradalo. Živkova žena preminula je pre 10 godina, ali je rodbina obaveštena o tragediji koja je zadesila kuću Kolevski. Pored Vesne Kolevski, imaju i sina, koji živi i radi u Australiji, a nedavno je bio da poseti oca i kupio je plac nedaleko od njihove kuće - priča komšija nastradale porodice.

Kuljao gust dim

Prema njegovim rečima, požar je prva primetila komšinica koja je juče ujutru krenula na posao.

- Ona je videla kako dim izlazi kroz razbijeni prozor i otišla do komšinice da je pita da li je neko u kući. Kapija je bila zaključana, kao i vrata. Obavestili su vatrogasce, koji su ušli u kuću kroz razbijeni prozor. Rekli su da je kuća bila puna gustog dima i da su se nesrećni Živko i Vesna ugušili - priseća se Tasić.

Nisu se družili s komšijama

ŽIVKO BIO TRGOVAC U PENZIJI

Rođaci porodice Kolevski zbog tragedije koju su doživeli nisu bili u stanju da pričaju o Živku i Vesni, a komšije objašnjavaju da su se retko družili s njima.

- Živeli su od Živkove penzije koju je stekao kao trgovac. Vesna nije bila zaposlena - kažu meštani.

Hronologija

PORODICE STRADALE OD VATRE

28. avgust 2017. U požaru koji je izbio u Bloku 63 na Novom Beogradu stradao je advokat Zoran Pavković (56), dok je njegova majka Aleksandra (79) lakše povređena.

27. januar 2017. Supružnici Živan (81) i Slobodanka (76) Mihailović poginuli su kad je požar zahvatio njihovu kuću u selu Koraćica kod Mladenovca.

29. decembar 2016. U požaru koji je izbio u porodičnoj kući u selu Brdarica kod Koceljeve nastradali su otac Miodrag (85) i sin Milun (62) Protić.

Jelena Ivić/Foto: Vlada Šporčić/Shuterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track