AFERA U ZAJEČARU Saša Mirković: Nevin sam, Ničić mi sve pakuje
Foto: Zorana Jevtić

Bivšem čelniku Zaječara određen pritvor

AFERA U ZAJEČARU Saša Mirković: Nevin sam, Ničić mi sve pakuje

Crna Hronika -

Mirkoviću se stavlja na teret da je za 900.000 dinara imovinsku korist stekao „Ofi kompani“, a ta firma je dobila spor protiv Grada Zaječara za taj iznos novca

ZAJEČAR - Saša Mirković, bivši predsednik Skupštine grada Zaječara, koji je pre dva dana uhapšen, negirao je juče optužbe na saslušanju u tužilaštvu u Zaječaru, saznaje Kurir.

- Nemam ništa sa optužbama, jasno mi je da je ovo rezultat političkog obračuna koji predvodi Boško Ničić - rekao je Mirković.

Mirković i bivša saradnica Milena Trajković osumnjičeni su da su prekoračili ovlašćenja 2013. Mirković joj je navodno usmeno naložio da izvrši nabavku dečjih paketića. On se tereti da se nije pridržavao Zakona o javnim nabavkama i da je posredovao u tome da Grad od preduzeća „Ofi kompani“ nabavi robu vrednu 13,9 miliona dinara, čime je budžetu pričinjena šteta u pomenutom iznosu. Podneta je i krivična prijava protiv Dragana Paunovića i pevača Ace Lukasa zbog sumnje da su oštetili FK Timok za 20,9 miliona dinara.

foto: Beta

Mirkovićev advokat Vladimir Gajić kaže da on nije imao ovlašćenja za javne nabavke.

- On je navodno organizovao podelu paketića, i to za iznos od 900.000 dinara, a ne 13 miliona, kao što se navodi da je oštećen budžet Grada - kaže Gajić. On objašnjava da je prijavu podnelo udruženje Rasterivači magle, čiji je lider Boško Ničić, novi gradonačelnik i partner SNS.

- Mirkoviću se stavlja na teret da je za 900.000 dinara imovinsku korist stekao „Ofi kompani“, a ta firma je dobila spor protiv Grada Zaječara za taj iznos novca - kaže Gajić. Posle saslušanja Saši Mirkoviću i Mileni Trajković određen je pritvor do 30 dana.

M. B./Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Policija sprovodi uhapšenog Sašu Mirkovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track