OPTUŽENI SE NISU POJAVILI: Ponovo odložen početak ponovljenog suđenja za ubistvo Fedora Frimermana
Foto: Damir Dervišagić

TRAGIČNA SMRT

OPTUŽENI SE NISU POJAVILI: Ponovo odložen početak ponovljenog suđenja za ubistvo Fedora Frimermana

Crna Hronika -

Optuženi Negomir Urošević nije došao pred sudsko veće zbog zdravstvenih razloga, a početak suđenja koji je trebalo da bude u junu, ranije je otkazan jer se prvooptuženi Denis Pavlov nije pojavio

foto: Privatna Arhiva

Ponovljeno suđenje za ubistvo Fedora Frimermana i nanošenje telesnih povreda Milanu Modriniću i Nemanji Gligorinu u julu 2013. godine isped splava Sound, koje je trebalo da počne danas pred Višim sudom u Beogradu ponovo je otkazano zbog izostanka optuženog Negomira Uroševića.

Izostanak Uroševića pred sudom je opravdala njegova devojka koja je sudiji rekla da Urošević ima probleme sa srcem i da je sinoć primljen u jednu beogradsku bolnicu, kao i da se uredno javio osobi koja je zadužena za nadzor nad kućnim pritvorom koji mu je određen.

U aprilu 2016. godine Denis Pavlov osuđen je ukupno na deset godina i šest meseci zatvora, Dušan Davidović na devet godina i dva meseca, Negomir Urošević na osam godina i četiri meseca, a Dejan Mihajlović na dve godine i tri meseca. Na takvu presudu žalili su se viši javni tužilac, ali i optuženi i njihovi branioci.

foto: Stefan Jokić

Apelacioni sud u Beogradu sredinom marta 2017. godine je doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prva zasedanja u ponovljenom postupku bila su zakazana za početak juna, ali su zbog izostanka prvooptuženog Denisa Pavlova otkazana. Pavlov je danas opomenut zbog ovog izostanka.

foto: Stefan Jokić

Do izricanja pravosnažne presude, Pavlovu, Davidoviću i Uroševiću određen je kućni pritvor, dok se Mihajlović nalazi na slobodi od januara 2014. godine.

Iako je nastavak suđenja bio zakazan za sutra, zbog stupanja advokata u štrajk, sudsko veće je sledeće ročište zakazalo za 23. novembar.

(Kurir.rs/CINS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Evo kako je Arkanov ubica uhapšen u Beču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track