UBISTVO KOD SPLAVA Fedorov brat: Da su u pritvoru, bilo bi lakše
Foto: Privatna Arhiva

Odloženo suđenje batinašima sa „Saunda“

UBISTVO KOD SPLAVA Fedorov brat: Da su u pritvoru, bilo bi lakše

Crna Hronika -

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženog Negomira Uroševića, dok su ostali optuženi Denis Pavlov, Dušan Davidović i Dušan Mihajlović došli

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu juče je ponovo odložen početak ponovljenog suđenja četvorici optuženih za brutalno prebijanje Fedora Frimermana (31), koji je do smrti izudaran u julu 2013. ispred beogradskog splava „Saund“ na savskom šetalištu.

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženog Negomira Uroševića, dok su ostali optuženi Denis Pavlov, Dušan Davidović i Dušan Mihajlović došli. Uroševićev izostanak opravdala je njegova devojka, koja je donela medicinsku dokumentaciju o njegovoj navodnoj hospitalizaciji zbog kardioloških problema. S obzirom na to da se pretres po zakonu ne može održati bez prisustva svih okrivljenih, sudija Bojan Mišić odložio je suđenje za drugu polovinu novembra.

- Uopšte nisam iznenađen odlaganjem. Sledeći put će nekom drugom pozliti, pa ćemo tako ići unedogled. Ovo suđenje je odavno besmisleno. Izgubio sam brata, a nedavno i majku, koja je presvisla od tuge, ne dočekavši da ubice njenog sina budu kažnjene - kazao je novinarima nakon izlaska iz zgrade suda Fedorov brat Filip Čolović.

On kaže da mu svaki dolazak u sud i suočavanje s optuženima predstavlja neopisiv stres i kopanje po ranama koje neće zarasti dok je živ:

- Lakše bi mi bilo da su pritvoru, a pošto dolaze sa slobode, samo me dodatno podsećaju koliko je moja bitka besmislena.

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track