ODALO GA BLATO NA PANTALONAMA: Evo kako je pao Zoran Marjanović!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

Zločin u Borči: Posle 17 meseci priveden suprug zverski usmrćene pevačice

ODALO GA BLATO NA PANTALONAMA: Evo kako je pao Zoran Marjanović!

Crna Hronika -

Ključni dokaz za hapšenje Zorana Marjanovića su DNK tragovi na odeći jer je, između ostalog, upoređivanjem blata s pantalona Marjanovića i onog sa žrtve Jelene Marjanović utvrđeno da je bio na mestu zločina

BEOGRAD - Zoran Marjanović uhapšen je sinoć zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33) u aprilu prošle godine!

Kako saznajemo, ključni dokaz za privođenje Marjanovića su DNK tragovi na odeći jer je, između ostalog, upoređivanjem blata s pantalona Marjanovića i žrtve utvrđeno da je on bio na mestu zločina, na nasipu u Borči! Posle saslušanja u policiji i tužilaštvu Marjanoviću je određen pritvor do 30 dana. Posle Zoranovog hapšenja njegov otac izneo je potpuno novu i šokantnu tvrdnju da je Jelenu zapravo ubio poznati tajkun s kojim je ona navodno bila u vezi!

foto: Dragan Kadić

Tableta za smirenje

Tako je posle 531 dana na pomolu rešenje misterije stravičnog ubistva pevačice „Granda“, koje je više od godinu dana potresalo Srbiju i ceo region. Policija je u petak uveče došla u kuću porodice Marjanović u Borči i privela Zorana.

- Kada su inspektori došli u dvorište, on je prebledeo. Obukao se i krenuo s njima. Otac mu je dao tabletu za smirenje, a on je sve vreme pričao šta će biti s njegovom ćerkicom Janom - kaže izvor Kurira i dodaje:

foto: Dragan Kadić

- Na saslušanju se branio ćutanjem, bio je veoma nervozan, palio cigaretu za cigaretom. Stalno je ponavljao „moja Jana, moja Jana“. Izvor upućen u istragu kaže za Kurir da je policija 17 meseci bila na tragu rešenja zločina, ali da su novi rezultati DNK analize konačno doveli do rezultata.

- Postojale su ozbiljne sumnje da je Zoran učestvovao u ovom zločinu. Međutim, svi dosadašnji dokazi nisu bili dovoljni, zato je i pušten posle ubistva, iz policijskog zadržavanja od 48 sati. Ovog puta tragovi jasno pokazuju da on ima veze sa ubistvom supruge - kaže naš sagovornik.

Otac: Ovo je nameštaljka

Vladimir Marjanović potvrdio je za Kurir da je njegov sin uhapšen, međutim, tvrdi da je ovo hapšenje namešteno.

foto: Dragan Kadić

- Ovo je klasična nameštaljka za mog sina Zorana, vidite šta su mu radili. Jelena je dugo bila u vezi sa oženjenim tajkunom, on je jako moćan i drži pola grada. Jelena je tražila od tog tajkuna da se razvede, a on nije hteo i zato ju je i ubio. Molim vas, pomozite, molim vas, plašim se da će mi Zorana ubiti u zatvoru. Plašim se da ne bude da se sam ubio, plašim se i za Janu - izjavio je Vladimir.

Podsetimo, Zoran Marjanović je u četvrtak izašao iz rijalitija „Zadruga“ jer mu je socijalna služba dala rok od osam dana da ne bi ostao bez starateljstva nad ćerkom Janom (6). On se na izlasku pozdravio sa ostalim učesnicima i poručio da se vraća za 10 dana zbog ćerke, ali i kako bi išao na suđenje s novinarima.

- Idem, brate, samo da završim s novinarima, pa se vraćam. Pozdrav svima, vidimo se - rekao je Zoran.

Progovorio u rijalitiju

Dok je bio u rijalitiju, Zoran je progovorio o svim detaljima kobnog dana kada je ostao bez voljene osobe, a njegova ćerka bez majke, kao i o životu nakon tragedije.

- Ja i dete ostajemo, ona odlazi da trči... Kasnije krećemo, zovi, traži, nema, kraj. Kakav je samo osećaj da se vratiš kući bez voljene osobe, posle kasnije s detetom, plakanje, to je užasna stvar. Ljudi su se povukli, mnoge sam precrtao sa spiska prijatelja. Ja sam mnogo hrabar, ja bih za ovu zemlju, za Srbiju, za crkvu, za veru, sutra život dao - naveo je on, dodavši da ga boli povezivanje sa sektama, te da svi vrlo dobro znaju da je pravoslavac i da bi poginuo za svoja uverenja.

- Pisalo se svašta u medijima, nije bilo lako gledati celu moju porodicu u toj kući, koja je bila jeziva tih dana - pričao je Zoran, a potom istakao da je nakon duge patnje odlučio da bude još jači.

Šta je govorio Zoran Marjanović Ako sam ubio moju Jelenu, neka me obese na Terazijama!

• Šta da vam kažem u ovom trenutku. Mnogo mi je teško. Izgubio sam sve na ovom svetu. (7. april 2016, na dan sahrane)

• Kada su krenuli da spuštaju u raku beli kovčeg u kojem je telo ubijene pevačice, Zoran je uz suze jauknuo: „Jeco, pusti me kod tebe!“ (7. april 2016, na sahrani)

• Najverovatnije mi je da ju je ubio neko zbog neuzvraćene ljubavi, neki manijak s Fejsbuka, neki psihopata koji je bio opsednut njome. (10. april 2016)

• Ako sam ubio moju Jelenu, neka me obese na Terazijama! (25. april 2016)

• Uopšte ne znam o kome se radi, ali ako je to stvarno on, drago mi je što je zverina mrtva, mada bih više voleo da je živ i da je dobio maksimalnu kaznu od 40 godina. (nakon saznanja da je potencijalni ubica Jelene Marjanović mrtav)

HRONOLOGIJA ZLOČINA

2. april 2016. Zoran policiji prijavio nestanak supruge Jelene Krsmanović Marjanović, na nasipu u Borči

3. april 2016. U kanalu ispod nasipa punom vode pronađeno telo pevačice. Zoran zadržan u policiji

5. april 2016. Suprug, nakon 48 sati provedenih u pritvoru, gde je dva puta prošao poligraf, pušten na slobodu

7. april 2016. Sahranjena Jelena Marjanović na groblju Zbeg u Borči, iako joj je otac sahranjen na istom groblju

14. april 2016. Drugi put forenzičari ulaze u kuću Marjanovića. Policija sumnja da su u ubistvu učestvovale tri osobe

15. april 2016. Saslušana cela porodica Marjanović. Svi su prošli poligrafsko ispitivanje, osim svekrve koja je odbila poligraf

16. april 2016. U tužilaštvo stiže obdukcioni nalaz u kome stoji da je pevačica ubijena tupim predmetom po glavi

20. april 2016. Na dan kad je nestala pevačica, na nasipu je primećen čovek sa štapom koga je prethodno Zoran opisao policiji

21. april 2016. Premijer Aleksandar Vučić izjavio da će ime ubice biti saopšteno za 48 sati, ali se to do danas nije dogodilo

23. maj 2016. Preminula pevačicina baka. Porodica veruje da je nesrećna žena preminula od tuge zbog ubistva unuke

1. jun 2016. Rada Matić, koju je Kurir raskrinkao kao policijskog doušnika, pokušala da natera Zorana da prizna ubistvo

12. sep. 2016. Aleksandar Vučić izjavio da policija zna ko je ubio pevačicu, ali da je problem što tužilaštvo nema dovoljno dokaza

4. okt. 2016. Preminula pevačicina majka Zorica, nakon kratke bolesti koja je uznapredovala od dana kad joj je ubijena ćerka

23. dec. 2016. Direktor policije Vladimir Rebić izjavio da zna ko je ubio pevačicu, ali da se još uvek prikupljaju dokazi

6. sep. 2017. Zoran Marjanović ušao je u Pinkov rijaliti „ Zadruga“ kako bi „skinuo ljagu sa svog imena“.

14. sep. 2017. Zoran Marjanović napustio je rijaliti „Zadruga“ jer su mu socijalni radnici zapretili oduzimanjem starateljstva.

15. sep. 2017, Dan kasnije, Zoran Marjanović je uhapšen zbog ubistva supruge Jelene.

Lj. Stanišić - J. Spasić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja