OČAJNA SESTRA UBIJENE PEVAČICE: Možda je istina da je Zoran ubica
Foto: Privatna Arhiva

Teodora Krsmanović

OČAJNA SESTRA UBIJENE PEVAČICE: Možda je istina da je Zoran ubica

Crna Hronika -

Ona kaže da ju je više od Zoranovog hapšenja šokirala izjava njegovog oca Vladimira da je Jelenu ubio tajkun s kojim je bila u vezi

Teodora Krsmanović, sestra od rođenog strica Jelene Krsmanović Marjanović, kaže za Kurir da je šokirana vešću o hapšenju njenog zeta Zorana Marjanovića.

- Vest sam videla u medijima i blago je reći da sam se šokirala i zaprepastila. Ne želim da sudim nikome. Možda je istina da Zoran ima veze sa ubistvom, možda nije. Nadležni organi su ti koji treba da utvrđuju njegovu krivicu, a ne ja - rekla je Teodora.

Ona kaže da ju je više od Zoranovog hapšenja šokirala izjava njegovog oca Vladimira da je Jelenu ubio tajkun s kojim je bila u vezi.

- To je notorna laž. S Jelenom sam bila jako bliska i svi koji su je poznavali mogu da potvrde da ta priča nema veze s mozgom. Tvrdim da je Jelena bila dosadna žena, u smislu da se njeno kretanje svodilo na kuću, brigu oko Jane i njene bolesne majke. I da je htela da ima ljubavnika, ne vidim kad bi imala vremena za to, jer je zaista bila previše posvećena porodici, ćerki i bolesnoj majci - ističe Teodora.

Ona dodaje da su se ona, kao i njena dva brata i sestra uključili u istragu tako što su angažovali Centar za forenzička istraživanja kako bi konačno saznali istinu.

- Činjenica je da je istraga više od godinu dana tapkala u mestu. Zbog svega toga samo odlučili da damo predloge policiji i tužilaštvu i pomognemo u istrazi.

REAGOVANJA NA ZORANOVO HAPŠENJE

Boža Spasić, privatni detektiv

UVIĐAJ LOŠE URAĐEN

- Ne mogu da verujem da posle više od godinu dana policija dolazi do rezultata DNK uzoraka. Ovo je još jedna potvrda da je uviđaj loše urađen. Ipak, ovo je do sada najozbiljnija akcija policije i šansa da se konačno utvrdi istina o ovom stravičnom zločinu. Čudno je i što je porodica do sada ćutala o tom tajkunu koji je navodno bio u vezi s Jelenom Marjanović i tek sada, posle hapšenja, iznose te nove detalje - kaže Spasić za Kurir.

Predrag Savić, Advokat

DOBRO JE ŠTO JE DOŠLO DO POMAKA

Predrag Savić, advokat koga je nedavno angažovala porodica Krsmanović, kaže da je dobro što je došlo do pomaka u ovom slučaju.

- Moji stručni saradnici su pomoću nauke i stručnih veština obradili dokaze o vremenu, mestu i načinu izvršenja ubistva bez ukazivanja na to ko bi mogao biti počinilac. Zahvalan sam organima koji su postupali po našem zahtevu za sprovođenje istražnih radnji - rekao je Savić i dodao da, prema posrednim saznanjima, istražni organi jesu uzeli u obzir predloge koji su im predloženi.

Bora Kuzmanović, socijalni psiholog

IZA ZORANA SE KRIJE PSIHOPATOLOGIJA

Socijalni psiholog Bora Kuzmanović kaže da se u ponašanju Zorana Marjanovića krije neka teška psihopatologija.

- On je to dosta vešto skrivao. Kad prođe na poligrafu, to znači da ima dobru samokontrolu. Ima takvih ljudi koji izgledaju spolja uglađeni i normalni, ali imaju neku patologiju. Kolege koje to proučavaju obično kažu da je to ubistvo iz strasti. Takav tip ubistva jeste vezan za bolesnu ljubomoru, ali sud je taj koji treba da kaže da li je on zaista kriv za smrt supruge - objašnjava Kuzmanović.

Nenad Šipka, direktor CFI

DRAGO MI JE AKO SMO POMOGLI

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, koji je uradio delimičnu rekonstrukciju ubistva Jelene Marjanović, kaže da se nada da pomogli u rasvetljavanju slučaja.

- Mi smo izneli naše viđenje događaja na nasipu, i to na osnovu raspoloživih informacija. Nadamo se da su naši nastupi i ono što smo dostavili tužilaštvu doprineli rasvetljavanju slučaja. Drago mi je što se istraga pomerila s mrtve tačke - kaže Šipka.

Milan Kostić, forenzički psiholog

HTEO DA POKAŽE DA GA INTERESUJE KO JE UBICA

Forenzički psiholog i sudski veštak Milan Kostić smatra da Marjanovićevo ponašanje, ako se ispostavi da je on ubica, nije neuobičajeno.

- On je želeo da se pokaže kao osoba koja je veoma zainteresovana da se otkrije pravi krivac. To je nešto što se očekuje od bliskih rođaka i supružnika. To može uspešno da se odradi posle poligrafskog ispitivanja, koje je bilo preuranjeno u toj fazi istrage - rekao je Kostić.

Dobrivoje Radovanović, kriminolog

SUMNJIVA PRIČA O TAJKUNU

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da sada postoje dve nepoznanice.

- Prvo, ne znamo šta su dokazi za hapšenje, to verovatno nije objavljeno u cilju istrage, a druga nepoznanica je kako ta saznanja, na osnovu kojih je Zoran sada uhapšen, nisu mogla biti otkrivena za sve ovo vreme, a prošlo je godinu dana - kaže Radovanović. Komentarišući izjavu Zoranovog oca da je Jelenu ubio njen ljubavnik tajkun, on ističe da mu je to sumnjivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track