OVO JE ISTINAO OBRAČUNU I PUCNJAVI U MAŽESTIKU: Kristijan je gradske face bacio na pod! GAGI: SAMO NAD OLOŠEM SAM ISTRESAO BES!
Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

Dragan Nikolić Gagi POSLE 17 GODINA PROGOVORIO iz zatvora Zabela (10. deo)

OVO JE ISTINAO OBRAČUNU I PUCNJAVI U MAŽESTIKU: Kristijan je gradske face bacio na pod! GAGI: SAMO NAD OLOŠEM SAM ISTRESAO BES!

Crna Hronika -

Kristijan, sada pokojni Slaviša Pavić Pirke, još neki drugovi i ja napravili smo taj incident. Inače, pre toga smo već bili u nekim lokalima po gradu, prozivali neke Crnogorce.

Krajem februara 1990. u diskoteci hotela „Mažestik“ dogodila se čuvena pucnjava o kojoj se malo zna, a po kojoj se proslavio Kristijan Golubović jer je on jedini akter koji je do sada govorio za o njoj.

Ekskluzivno za Kurir, Dragan Nikolić Gagi, koji u zatvoru Zabela služi kaznu od 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ispričao je šta se zaista dogodilo krajem februara te godine u centru Beograda.

Devojka insajder

-Kristijan, sada pokojni Slaviša Pavić Pirke, još neki drugovi i ja napravili smo taj incident. Inače, pre toga smo već bili u nekim lokalima po gradu, prozivali neke Crnogorce, a s tom namerom smo došli i u „Mažestik“ - priseća se događaja od pre 27 godina Nikolić.

OPASNI MOMCI DEVEDESETIH... PIRKE, SKOLE, PETKOV I GAGI, foto: Privatna Arhiva

Ekipa je neko vreme stajala ispred ulaza, a u izvidnicu su poslali neku devojku, koja je ušla u lokal da vidi da li unutra ima nekog od „viđenijih faca“.

- Vratila se, ispričala nam da je diskoteka puna i koga je sve videla unutra. Kristijan me pitao: „Šta ćemo, brate Gagi“, a ja sam mu odgovorio: „Kad smo već tu, ulazimo.“ Pirke je uvek bio za akciju. Ušli smo unutra i ja sam po inerciji krenuo za Slavišom - Pirketom. Bili smo naoružani i dok smo prolazili pored blagajne na kojoj su se prodavale karte za ulaz, mi smo uzeli pare. Utrčali smo na stepenište i dok smo bili tu, u prolazu sam video direktora hotela Miju Gavrana. S druge strane video sam Kristijana kako se hrabro drži na sredini, urlao je, vikao, drao se. Preplašeni ljudi polegali su na pod - prepričava on. Podseća da u incidentu niko nije stradao, kao i da su iz hotela pobegli u neki stan.

MLADI REVOLVERAŠI... KRISTIJAN GOLUBOVIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ GAGI, foto: Knjiga Vidimo se u čitulji

- Pirke i ja u tom stanu vadimo pare koje smo uzeli, a Kristijan nam kaže: „Što ste to uradili, sad više nemamo samo nasilničko ponašanje, imamo i pljačku“ - kroz osmeh priča on. Pošto Kristijan nije želeo da, ako ih uhvati policija, bude razbojnik, njemu nisu dali deo od nekoliko hiljada maraka, koliki je bio plen.

Gavran me spasao

Policija ih je otkrila i zbog ovog događaja protiv njih je pokrenut sudski postupak.

Opljačkali smo blagajnu, ali Kristijan nije hteo da uzme plen

- Kasnije, 1992. godine, dok sam bio na izdržavanju kazne, vodili su me u zatvorskoj uniformi u sud za „Mažestik“. U holu ispred sudnice po drugi put sam video direktora hotela Miju Gavrana. Inače, pre toga sam od mog kuma Pere slušao o čuvenim nastupima Mije, kada su način na koji govori i izražava se u pitanju. Sudija je otvorio pretres, mene je u to vreme branio fenomenalno advokat Strahinja Kastratović. Reč je dobio svedok Mija. Izlaganje je počeo tako što je rekao da je jasno video šta se dogodilo. Kaže, video je gradskog sekretara sa kratežom i načelnika s pištoljem. Zapisničarka je to počela da kuca kad je neko šapnuo sudiji da ga prekine. Posle njegovog svedočenja ja sam oslobođen - ispričao je kakav je bio epilog čuvenog incidenta u „Mažestiku“.

foto: Dragan Kadić

Kristijan o „Mažestiku“

OLOŠ TRENIRAO ŠVEDSKU GIMNASTIKU

- Moj greh se izgleda sastoji u tome što sam 1990. u klubu „Mažestik“ manguplukom i čistim srcem, pomoću jednog krateža, naterao uvažene „kriminalce“ i buduće „biznismene“, koji su onoj, kao i narednoj vlasti raznim kriminalom i ubistvima pribavili imovinsku i ostalu korist, da legnu na pod i lakšim treningom „švedske gimnastike“ stanje podvaljke i stomačine!

Svi su bili naoružani do zuba, čak i sa više pištolja, što su, izgleda, zaboravili usled prekomerne doze straha! U svom životu nikada nisam silovao i oteo nekome nešto. A među onima na kojima sam ja istresao bes sigurno nije bilo poštenog naroda i cvećki, već čist ološ, što je pokazalo i vreme, jer od stotinak tih zvučnih kriminalnih imena i biznismena danas je svega njih nekoliko živo!

foto: Dragana Udovičić

Komšije u Zabeli

NE VIĐAM KRISTIJANA

Dragan Nikolić kaznu služi u zatvoru Zabela, gde mu je jedan od komšija i Kristijan Golubović, koji je u istom kazneno-popravnom zavodu zbog trgovine narkoticima.

- Ne srećemo se, čuo sam ga jednom kroz prozor. Mi više i nismo u sjajnim odnosima - kratko kaže Gagi.

Treći član ekipe iz „Mažestika“, Slaviša Pavić Pirke, ubijen je 18. avgusta 1993. u bašti restorana FK Bežanija.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-e!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track