ONA JE UKRALA SRCE JEDNOG OD NAJŽEŠĆIH MOMAKA SA BG ASFALTA: Evo kako je izgledala supruga Ljube Zemunca!
Foto: Privatna Arhiva

OVO MALO KO ZNA

ONA JE UKRALA SRCE JEDNOG OD NAJŽEŠĆIH MOMAKA SA BG ASFALTA: Evo kako je izgledala supruga Ljube Zemunca!

Crna Hronika -

Ljubomir Magaš u javnosti poznat kao Ljuba Zemunac bio je jedna od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja. O njemu se mnogo govorilo, mnogo toga se i zna ali ono što sigurno mnogi ne znaju je kako izgleda njegova supruga Ljilja.

Na ovoj slici su Ljuba Zemunac i njegova supruga.

foto: Facebook Legende Devedesetih PrintScreen

Podsećanja radi Ljuba je rođen u Zemunu u porodici Šime Magaša. Sa šest godina je ostao bez oca, koji se rastao od njegove majke. Učio je auto-limarski zanat, ali ga nije završio. Radio je jedno vreme u pogonu IMT u Dobanovcima.

U policiji je prvi put registrovan 1964. godine, kao napasnik. U narednih nekoliko godina često je privođen uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi. Na Zvezdari je počeo da se bavi ameterskim boksom i uličnim tučama. Sud u Beogradu mu je 1965. odredio kazneno popravnu meru slanja u Dom za maloletne prestupnike u Nišu. Godine 1967. je u jednoj tuči na Tehnološkom fakultetu teško prebio studenta Vladimira Vučkovića, pa je u strahu od policije, prvi put pobegao u Austriju.

Iste godine kada se vratio iz inostranstva osumnjičen je da je zajedno sa Radetom Ćaldovićem Ćentom i Zoranom Milosavljevićem Robijom silovao jednu devojku. Za ovo delo je dobio tri godine zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Dve godine robije je proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Ubrzo nakon izlaska iz zatvora u martu 1971. godine našao se na Interpolovoj poternici zbog krađe automobila. Istog trenutka kad je izdata poternica, Magaš se našao u bekstvu zajedno sa svojim prijateljem Dačom sa kojim je pobegao u Italiju.

Sedamdesetih godina 20. veka je boravio u zapadnoj Evropi gde se bavio pljačkma i iznudama. Osumnjičen je za ubistvo Veljka Krivokapića 27. oktobra 1978. u kafeu „Haup trost” u Beču. Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred suda u Frankfurtu.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track