(FOTO) PRVI SUSRET MARJANOVIĆA U ZATVORU: Zoranov otac izašao nasmejan!
Foto: Dragana Udovičić

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ

(FOTO) PRVI SUSRET MARJANOVIĆA U ZATVORU: Zoranov otac izašao nasmejan!

Crna Hronika -

Uhapšenom suprugu ubijene pevačice Jelene Marjanović juče u posetu u Centralni zatvor došli brat Miloš i otac Vladimir, čije se raspoloženje popravilo posle susreta sa sinom

BEOGRAD - Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, posetili su ga juče u Centralnom zatvoru, prvi put posle hapšenja.

foto: Dragana Udovičić

Poseta je trajala oko sat i po, a nakon misteriozne poruke od advokata, zabrinuti otac je zatvor ipak napustio s osmehom na licu.

foto: Dragana Udovičić

Mukla tišina

Marjanovići su u Bačvansku ulicu stigli oko podneva, a njihov dolazak odmah je izazvao pažnju svih koji su se zatekli na ulici i ispred kapije zatvora.

Iz „mercedesa“ kojim je upravljao Miloš i koji su parkirali kod ulaza u zatvor najpre je izašao Vladimir.

foto: Dragana Udovičić

Nije bilo prolaznika na ulici, ali ni onih koji su stajali u redu pred portirnicom zatvora koji najstarijeg Marjanovića nisu odmah prepoznali.

- Pa to je onaj Marjanović. Došao kod sina u posetu - govorili su prolaznici, gurkajući jedni druge. Pažnja koju je izazvao njihov dolazak nimalo se nije svidela Zoranovom bratu Milošu, koji se malo kasnije pridružio ocu.

- Čim su kročili u zgradu zatvora, zavladala je mukla tišina. Sve oči su bile uprte u njih. Čuvari su ih potom uputili da stanu u red s drugim posetiocima i sačekaju da ih prozovu. Bilo im je neprijatno, obojica su ćutala i gledala u pod - ispričao je za Kurir izvor iz Centralnog zatvora.

On dodaje da su posle nekoliko minuta ušli u prostoriju za posete, gde ih je već čekao Zoran.

foto: Dragana Udovičić

- Bio je smrknut, skrušen, ali nije sakrio oduševljenje kad ih je video. Pozdravili su se, a zatim počeli da pričaju o novonastaloj situaciji, hapšenju i situaciji u kući - ispričao je naš izvor.

- Raspitivao se za ćerku i molio ih da joj nikako ne kažu da je u zatvoru. Zanimalo ga je i šta se sve u novinama piše o njemu. Otac mu je bio vidno zabrinut, stalno je uzdisao, dok je brat bio hladnokrvniji - rekao je naš izvor.

Susret sa advokatom

Vladimir i Miloš Marjanović po završetku posete sreli su se s advokatom Aleksandrom Zarićem. Razmenili su nekoliko reči, a Vladimir se sa širokim osmehom uputio ka izlazu. Miloš je u nekoliko koraka stigao do automobila, pokazujući ocu rukom da zaobiđe novinare.

- Zoran je jak, samo pita za Janu - bilo je jedino što je Vladimir u hodu dobacio novinarima koji su pokušali da saznaju šta je pričao sa Zoranom.

I. Milićević - Lj. Stanišić

foto: Privatna Arhiva

JELENA IMALA MODRICE NA SLAVI?

Na videu koji se ranije pojavio na Fejsbuku i koji je objavio kum Marjanovića vidi se kako pevačica potpuno ozbiljnog lica služi goste dok kuma i svekrva igraju. Pored toga, pažnju na snimku izazvao je još jedan detalj, a to je crvena fleka nalik na modricu na Jeleninom licu. Inače, snimak je načinjen četiri meseca pre ubistva.

Pevačica Nada Topčagić bila je gošća na slavi. Na pitanje da li je videla tu modricu i kako je nastala, rekla je da je najverovatnije od priprema za slavu.

- Ne, Zoran je nije tukao. Ja sam bila na toj slavi i to do kraja, i sve je bilo naj, naj, naj. A što se tiče Zorana, ja nikad nisam primetila ni povišen ton. Da je ona imala neke probleme, rekla bi mi. Ne bi ona to ni trpela. Videla sam ja tu modricu, ali mi nije palo na pamet, pa bila je to velika slava i mnogo se tu radilo - izjavila je tada pevačica za Kurir.

Novi auto

STIGLI U CRNOM „MERCEDESU“

Dolazak Vladimira i Miloša Marjanovića izazvao je pažnju, između ostalog, jer su se dovezli u novom „mercedesu“. Oni su donedavno imali automobil iste marke, ali sive boje, dok su se juče provozali novim crnim modelom.

Stigao paket

ZORAN KONAČNO MENJA GARDEROBU

Kako Kurir nezvanično saznaje, Miloš i Vladimir Marjanović juče su Zoranu dostavili i paket.

- U pošiljci koja je stigla za Zorana nalazi se pribor za higijenu, hrana i garderoba, sve stvari koje su po zakonu dozvoljene pritvorenicima - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Veštačenje

JELENIN MUŽ NA POSMATRANJU

Više tužilaštvo u Beogradu, koje je pokrenulo istragu protiv Zorana Marjanovića zbog svirepog ubistva za koje mu preti kazna do 40 godina zatvora, naložilo je njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, saznaje nezvanično Kurir.

Tim psihijatara narednih dana trebalo bi da razgovara sa okrivljenim i na osnovu toga da procenu da li je bio uračunljiv u vreme kada se ubistvo dogodilo.

- Stručnjaci će uzeti u obzir i iskaz koji je dao na saslušanju, pred zamenikom tužioca. S obzirom na to da je odbrana bila veoma precizna i koncizna, malo je verovatno da posle svega toga on može da bude proglašen neuračunljivim i eventualno na taj način pokuša da izbegne suđenje i kaznu - otkriva sagovornik Kurira upućen u istragu.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track