PRONAĐENA KRPA NATOPLJENA KRVLJU NA PROZORU KUĆE: Tepih i obuća Marjanovića isprani varikinom, Jelena ubijena u studiju?!
Foto: Kurir

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU! UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ

PRONAĐENA KRPA NATOPLJENA KRVLJU NA PROZORU KUĆE: Tepih i obuća Marjanovića isprani varikinom, Jelena ubijena u studiju?!

Crna Hronika -

Otkrivamo… Sve više dokaza upućuje na zaključak da je pevačica „Granda“ mučki usmrćena u muzičkom studiju unutar kuće Marjanovića, pored kojeg je nađena krpa sa skorelom krvi.

BEOGRAD - Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge, pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, duže od 24 sata je s pomagačima prikrivao tragove zločina, sumnjaju istražitelji. Oni podsećaju da je samo nekoliko dana posle svirepog ubistva pevačice, čije je telo pronađeno u kanalu u Crvenki kod Borče 3. aprila prošle godine, policija pronašla tragove hemikalija po celoj kući.

- Kuću Marjanovića inspektori su prvi put posetili dva-tri dana posle zločina, ali tada nisu pronašli ništa sumnjivo, naročito jer je prethodno kroz nju prošao veliki broj ljudi koji je došao da im izjavi saučešće zbog smrti Jelene. Međutim, 14. aprila pronađeni su dokazi koji su odmah ukazali da je moguće mesto zločina upravo ova kuća. Prema tim dokazima, moguće je da je Jelena ubijena u studiju u sklopu kuće, na šta naročito upućuje krpa sa skorelom krvi koja je viđena na prozoru toaleta pored studija - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Da li se ovde dogodio zločin... Zoran Marjanović sa ćerkom Janom u svom studiju, foto: Dragan Kadić

On podseća da su iz kuće Marjanovića odneti tepih, odeća i obuća ukućana.

Tragovi varikine pronađeni na tepihu, zidovima, nameštaju, čak i obući članova porodice Marjanović

Skupljanje dokaza... Inspektori odnose stvari iz kuće , foto: Dragan Kadić

Forenzička analiza

- Specijalnom forenzičkom analizom, tokom koje su stručnjaci pomerali čak i nameštaj, uočeni su tragovi hemijskog sredstva koje je korišćeno na svim površinama, uključujući čak i zidove. Utvrđeno je da je najverovatnije reč o varikini - objašnjava naš sagovornik.

Kako navodi, istražiteljima je odmah bilo sumnjivo zašto su tragovi ovog sredstva pronađeni i na obući članova porodice Marjanović, ali i na nameštaju. Iako je ovaj podatak bio veoma intrigantan od dana kada je otkriven, ovi tragovi nisu bili dovoljni za istragu da bi ubica bio uhapšen.

Nađeni tragovi krvi

- Istim hemijskim sredstvom oprani su čak i njeni nokti, najverovatnije kako bi se prikrili DNK tragovi na njenim rukama ili ispod noktiju - potvrdio je sagovornik Kurira.

foto: Privatna Arhiva

On je naveo da je istraga tada uočila i tragove krvi, ali da ni to nije bio dovoljan dokaz da Zoran bude uhapšen, jer je Jelena živela u toj kući, pa je uvek postojala mogućnost da se posekla i tako ostavila krv.

Od prvog dana policijski inspektori pažljivo su analizirali i izjave svih Marjanovića, kao i više desetina svedoka koji su saslušani.

- Poslednji svedok koji je Jelenu video živu, a da nije reč o članu porodice Marjanović, jeste njena prijateljica koja je izjavila da je ona viđena u petak, odnosno dan pre nego što je suprug prijavio nestanak, kao i da je tog dana bila u svojoj kući posle 17.30. Njen suprug je čak ispričao da je legla ranije jer je znala da sutradan ima neko snimanje u studiju, da odmori glasne žice. Mi ne isključujemo mogućnost da je ona ubijena u noći između petka i subote. Jedino što je isključeno jeste da se to dogodilo na nasipu u vreme kada je bio dan - objasnio je za Kurir Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja.

foto: Kurir, Ilustracija

Kad je otišla na spavanje

On je pojasnio da su Jelenini prijatelji, s druge strane, izjavili da Jelena nikada nije išla na spavanje rano, naročito ne pre nego što uspava Janu, koja je umela da bude budna i do kasno u noć.

NOVI SVEDOK SA NASIPA OBARA ZORANOVU ODBRANU

Forenzičar Nenad Šipka otkrio je tokom gostovanja na televiziji Hepi nove detalje u vezi sa istragom ubistva pevačice „Granda“. On je naveo da se pojavila izjava novog svedoka koji je video Janu i Zorana Marjanovića kod smetlišta na nasipu, što se ne podudara sa izjavom koju je dao Marjanović. Naime, Marjanović je ranije izjavio kako su on i Janu došli iz pravca rampe ka smetlištu, kako bi tražili Jelenu koja je nestala tokom trčanja, dok svedok tvrdi da ih je video sa suprotne strane nasipa. Takođe, svedok je ispričao da ih je video 35 do 40 minuta pre vremena koje je Zoran naveo u izjavi u policiji i tužilaštvu.

Šipka za Kurir kaže da se novi svedok sam javio Centru za forenzička istraživanja.

- Mi smo policiji ukazali na postojanje novog svedoka koji nam se javio. Policija zna identitet te osobe, ali neću otkrivati ništa više - naveo je Šipka.

Odneli na veštačenje... Tepih iz kuće Marjanovića, foto: Dragan Kadić

Dokazi… Rekonstrukcija forenzičara

UMOTANA I IZNETA U TEPIHU!

Nenad Šipka iz novosadskog Centra za forenzička istraživanja kaže za Kurir da je telo Jelene Marjanović od mesta ubistva do kanala u Borči, u kome je pronađena, preneto u tepihu ili ćebetu.

Forenzičari koji su radili rekonstrukciju ubistva došli su do ovog zaključka na osnovu toga što na okovratniku Jelenine majice nije bilo tragova krvi. Inače, podsetimo, istražitelji su tepih iz kuće Marjanovića odneli još u aprilu prošle godine.

- Na Jeleninom licu postoje tragovi za koje je naš trasolog protumačio da su mogli nastati samo ako je Jelenino lice bilo u lokvi sopstvene krvi. Pošto krvi nema na okovratniku majice, ona je morala biti transportovana u nekakvoj prostirci, tepihu ili ćebetu koje je upilo krv. To što nema krvi na majici ukazuje da je bila u vodoravnom položaju prilikom zadobijanja od drugog do devetog udarca - kaže Nenad Šipka.

On napominje da je Jelena prvi udarac mogla zadobiti u bilo kom položaju.

- Ona je udarena nekim predmetom koji ju je nokautirao, pa su svi drugi udarci nastali dok je bila na tlu. Kada je telo izneto, počinioci su morali da ga stave u vozilo koje je tolikog gabarita da ona mora da leži u njemu. Ako je bila umotana u tepih, onda nije ni mogla biti savijena. U slučaju da je bila u ćebetu ili prostirci, mogla bi biti prevezena u sedećem ili polusedećem položaju, ali taj položaj isključuje nedostatak krvi na majici - objašnjava Šipka.

Poslednji poziv

MAJKA NIJE BILA SIGURNA DA LI JE ČULA JELENIN GLAS

Zorica Krsmanović, pokojna majka Jelene Marjanović, izjavila je ranije da se s ćerkom poslednji put čula 2. aprila u 15.35 i da je ona bila zadihana.

- Zorica je sestrama ispričala u kasnijim razgovorima da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je pričala sa svojom ćerkom. Ukoliko bi se izvadio listing Jeleninog telefona, naročito odlaznih poziva, to bi moglo da suzi vreme ubistva. Ako nema odlaznih poziva cele subote, to ne može isključiti mogućnost da je ona zapravo ubijena u petak - rekao nam je Šipka.

(Kurir.rs/Lj. Stanišić - J. Spasić/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena u kući? Ovo su dokazi koji bacaju sumnju na porodicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track