JEZIVO! OD TUGE ZA ĆERKOM HTEO DA ISEČE VENE: Evo šta je rekao zatvorskim čuvarima
Foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Marjanović psihički potpuno slomljen

JEZIVO! OD TUGE ZA ĆERKOM HTEO DA ISEČE VENE: Evo šta je rekao zatvorskim čuvarima

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zoran Marjanović, koji je u pritvoru Centralnog zatvora od 16. septembra zbog sumnje da je ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, najverovatnije je planirao da se ubije u ćeliji, i to žiletom iz plastičnog brijača!

Prema nezvaničnim informacijama, zatvorski čuvari primetili su da je danima depresivan, a onda su u prostoriji u kojoj boravi primetili i žilet koji je izvučen.

Od prvog dana u pritvoru uzima lekove za smirenje... Zoran Marjanović, foto: Dragan Kadić

- Odmah su posumnjali da namerava da povredi sebe i zbog toga su brzo reagovali i oduzeli mu oštricu. Kad su ga pitali zbog čega je izvadio žilet, prvo je tvrdio da je samo istrošen i da je to uradio bez razloga, a onda je izgovorio rečenicu kojom je zapravo otkrio sve. Rekao je: „Bolje da se ubijem nego da me osude! Neću da moja Jana misli da joj je tata monstrum“ - otkriva izvor upućen u dešavanja i objašnjava da su plastični brijači dozvoljeni svim pritvorenicima zbog održavanja lične higijene.

Nakon pronalaska žileta, Marjanović stavljen pod dodatni nadzor

Sagovornik Kurira otkriva i da Zoran tokom poseta, ali i sa cimerima, najčešće razgovara o devojčici. Marjanović se, kako dodaje, prvih dana dobro držao i verovatno je verovao da će posle saslušanja brzo biti pušten na slobodu.

- Međutim, kada je shvatio da je žalba njegovih advokata odbijena i da zasad ostaje iza rešetaka, počeo je da tone i pada psihički. Dosad su mu u poseti bili brat Miloš i otac Vladimir, ćerku mu nisu dovodili. Očigledno je da iz dana u dan postaje sve svesniji situacije u kojoj se nalazi, ali i činjenice da se sumnjiči za teško ubistvo, za koje bi mogao da bude osuđen čak i na 40 godina zatvora - dodaje naš izvor.

Ubijena... Jelena Marjanović , foto: Privatna Arhiva

Od dana kada su u Zoranovoj ćeliji, koju deli sa Markom Nikolićem, koji se sumnjiči za ubistvo sina i žene u Rakovici, pronašli žilet, Marjanovića su stavili pod posebne mere nadzora.

Pritvoren... U ovakvoj ćeliji boravi Marjanović, foto: Zorana Jevtić

- Zoran Marjanović je od prvog dana boravka tražio samo da mu se daju lekovi za smirenje, čime je već skrenuo pažnju lekara u zatvorskoj bolnici na svoje loše psihičko stanje. Nakon pronalaska žileta dodatno je stavljen pod nadzor - navodi naš sagovornik. On podseća i da je Marjanović prilikom prve posete oca i brata najviše vremena s njima proveo u razgovoru o Jani i tome kako ona podnosi to što on nije u kući.

- Zoran se dobro drži, on je jak, ali samo pita za Janu - rekao je za medije posle prve posete sinu Vladimir Marjanović, koji je više puta napomenuo i da strahuje za sinovljev život iza rešetaka.

foto: Damir Dervišagić

Istraga o ubistvu

TEODORA I MARJANOVIĆI PRVI SVEDOCI

Zoran Marjanović mogao bi privremeno da izađe iz pritvorske ćelije 16. oktobra, za kada je zakazano saslušanje oštećene, Jelenine sestre Teodore Krsmanović, ali i Vladimira i Miloša Marjanovića.

- Njih troje pozvani su istog dana. Ukoliko bude želeo da prisustvuje njihovom saslušanju i postavlja im pitanja, Zoran će imati pravo na to. U tom slučaju, biće doveden u Više tužilaštvo u Katanićevoj ulici - kaže izvor Kurira.

foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Dešavalo se i ranije

MILIĆEV I KRISTIJAN DIZALI RUKU NA SEBE

Marko Milićev (34), koji je osuđen jer je 25. jula 2014. „mini kantrimenom“ na Brankovom mostu izazvao udes u kom je nastradao Luka Jovanović (21), u januaru 2015. pokušao je se ubije u pritvoru Centralnog zatvora. Milićev je tada presekao vene žiletom, ali su mu povrede brzo sanirane.

I Kristijan Golubović je navodno pokušao da se ubije dok je bio u pritvoru. On je, naime, nakon hapšenja ispred beogradske Crkve Svetog Marka zbog dilovanja heroina 2010. hteo da se obesi u podrumu Policijske uprave, ali su dežurni policajci reagovali na vreme.

ŠOK U CZ! ZORAN MARJANOVIĆ POKUŠAO DA SE UBIJE?! Pretresom ćelije pronašli mu žilete, pa nastao HAOS!

foto: Kurir

Najbolji dodatak o kulinarstvu

foto: Kurir

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Kolači našeg detinjstva

Ovoga četvrtka najbolji dodatak o kulinarstvu Gurman donosi recepte iz bakine kuhinje.

Probudite uspomene iz detinjstva uz krofne, salčiće, orasnice, vanilice, puslice ili starinske kiflice s višnjama.

Pored slatkih specijaliteta, donosimo vam i recepte za brzu pripremu ukusne testenine kao što su bolonjeze ili rezanci sa tikvicama i sirom.

I u ovom broju naći ćete savete i male kulinarske tajne koji će vam kuvanje učiniti lakšim.

Ne propustite najbolji dodatak za gurmane!

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track