POJAVIO SE KLJUČNI SVEDOK UBISTVA?! BAKA SA KOZAMA REŠAVA MISTERIJU: Videla sam Zorana, Jelena nije trčala ovde!
Foto: Privatna Arhiva

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU

POJAVIO SE KLJUČNI SVEDOK UBISTVA?! BAKA SA KOZAMA REŠAVA MISTERIJU: Videla sam Zorana, Jelena nije trčala ovde!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zorana i malu Janu srela sam kobnog dana na rampi kod nasipa, ali Jelenu nikada nisam videla da trči na ovom mestu, pa ni tada, iako godinama ovde čuvam koze.

Ovako za Kurir i portal Espreso.co.rs priča baka, meštanka R. iz naselja Crvenka kod Borče, koja se zatekla na nasipu 2. aprila 2016. Tada je navodno poslednji put viđena Jelena Marjanović (33), koja je nađena mrtva dan kasnije u obližnjem kanalu.

foto: Privatna Arhiva

Ni traga ni glasa

Tako je i ova baka potvrdila priču meštana, koji takođe tog dana nisu videli Jelenu da trči nasipom, iako je Zoran tvrdio da je Jelena bila s njim i ćerkom Janom na treningu.

BAKA: Jana je krenula ka mojim kozama kada ju je Zoran pozvao

- Sećam se tog 2. aprila, bilo je lepo vreme. Kao i svakog dana, došla sam u popodnevnim časovima da čuvam koze. Bilo je nešto pre 17 sati. Ne bih ni primetila muškarca sa devojčicom da je on dva-tri put nije nazvao: „Jano, vrati se“, i to kada je devojčica krenula ka mojim kozama. Pored njih dvoje, tu je bila još jedna žena sa dvoje male dece. Nisam više obraćala pažnju na njih. Jelenu nisam videla, što znači da je ona možda ranije otišla da trči ili da uopšte nije bila tu - kaže ova baka koja je insistirala na anonimnosti i dodaje:

- Do 19 sati, kada je trebalo da krenemo kući sa kozama, ništa se čudno nije dešavalo. Bar ne kod ove rampe. Tek sutradan sam saznala šta se dogodilo i bila sam iznenađena.

Ona objašnjava da koze na ovom nasipu čuva odavno i da uglavnom zna ko ovde prolazi ili trči.

- Međutim, Jelenu nisam videla ni tog dana, ali ni pre ubistva. Čula sam da je ona navodno kobnog dana tu došla da trči i da je ovde često džogirala. Mnogo ljudi ovde prolazi, još više njih trči, a ja sam tu svakodnevno. Ne znam, ali ja tu devojku nikada nisam videla. Za sve sam saznala iz medija tek sutradan - priča ona i dodaje da su inspektori nakon nekoliko dana dolazili kod nje sa Zoranom da provere da li je njega videla tog dana.

- Tada sam se uplašila i rekla da ne znam iako sam sigurna da je to bio Zoran - kaže ona.

foto: Dragan Kadić

Misteriozna crnka

Naša sagovornica kaže da je nakon ubistva, kada je Jeleni Marjanović podignuta ploča pored mesta gde je njeno telo pronađeno, najčešće dolazila njena majka Zorica, kao i Zoran i njegov otac Vladimir.

- Brata sam videla možda nekoliko puta, a Zoranova majka nije dolazila. Bar je ja nisam videla. Zoran i njegov otac najčešće su dolazili 2. ili 3. u mesecu, kao na dan smrti. Ali otkad je umrla Jelenina majka, svi su proredili dolaske, to mesto je sada zaraslo u korov - rekla je pastirka.

Podsetimo, Kurir je već nekoliko puta pisao da stanovnici naselja pored nasipa nikada nisu videli Jelenu Marjanović da trči, pa ni tog dana kad je prijavljen njen nestanak, što pobija priču njenog supruga Zorana. Nekoliko meštana reklo je čak da jedna crna devojka sa kosom uvijenom u rep često trči ovom stazom, i da je to radila i pre i posle zločina, i da su se uverili da ona nema veze sa ubijenom pevačicom.

Baka negira da je kobnog dana neka crna devojka trčala, niti ju je neko tražio, foto: Espreso

Bila u policiji

I DALJE SE PLAŠIM

Posle ubistva, žena koja čuva koze na nasipu dala je izjavu u policiji.

- Sve sam im ispričala, insistirali su na detaljima, morala sam da se setim svega. Ni sada mi nije svejedno, ubica još definitivno nije pronađen - kaže naša sagovornica i dodaje da posle zločina na nasipu sreće sve manje ljudi.

foto: Paparaco Lov

Kao da je znao…Sa ocem na mestu zločina

ZORAN PRE HAPŠENJA ODNEO CVEĆE NA NASIP

Zoran Marjanović i njegov otac Vladimir otišli su 15. septembra na nasip u Borči, nekoliko sati pre Zoranovog hapšenja. Suprug i svekar ubijene pevačice Jelene Marjanović crvenom džipom dovezli su se do spomen-ploče na mestu na kom je nađeno telo pevačice 3. aprila 2016. Oni su pre toga u jednom lokalu u u Borči kupili dva buketa cveća. Zapalili su sveće, prekrstili se i posle nekoliko minuta otišli.

Zoran je istog dana u večernjim satima priveden u policiju, a u subotu, 16. septembra određen mu je pritvor zbog ubistva supruge Jelene. Inače, Zoran je nekoliko dana uoči hapšenja bio u jednom rijalitiju.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track