STRAVIČAN SUDAR NA PUTU ŠABAC LOZNICA: Kamiondžije pred zoru otišle u smrt
Foto: Tihomir Ilić

Tragedija

STRAVIČAN SUDAR NA PUTU ŠABAC LOZNICA: Kamiondžije pred zoru otišle u smrt

Crna Hronika -

U direktnom sudaru nastradali Dragan Krstić (50) iz Lipničkog Šora i Rade Simić (51) iz Orašca kod Šapca

LOZNICA - Dvojica kamiondžija poginula su juče rano ujutru u direktnom sudaru na magistralnom putu Šabac-Loznica, kod sela Lipnički Šor. Saobraćajka se dogodila oko 5.30, a prema prvim tragovima sa mesta udesa, jedan od kamiona je skrenuo u suprotnu traku i izazvao nesreću.

Iz lozničkog osnovnog tužilaštva potvrđeno je da su poginuli Dragan Krstić (50) iz Lipničkog Šora, koji je vozio šleper sa ugljem, i Rade Simić (51) iz Orašca kod Šapca, koji je prevozio hleb.

- Rade Simić je navodno 200 metara pre nesreće isporučio hleb u jednoj prodavnici. Nakon toga je krenuo, ali je iz nepoznatog razloga prešao u drugu kolovoznu traku. Krstić je pokušao da ga izbegne i skrenuo, pa je od udarca drugog kamiona završio u kanalu. Pretpostavlja se da Simić nije mogao da zaspi, niti da razvije veliku brzinu za tako kratko vreme, pa je moguće da mu je možda pozlilo za vreme vožnje - objasnio je naš izvor sa uviđaja.

foto: Tihomir Ilić

Na mestu nesreće je ostao stravičan prizor. Šleper koji je prevozio ugalj i kretao se iz pravca Loznice sleteo je s puta i prevrnuo se u kanalu, dok je manji, kamion pekare „AS Braća Stanković“ iz Grocke, gotovo potpuno uništen ostao na putu. Pored smrskane kabine i širom puta ostale su razbacane vekne hleba.

Meštani okolnih kuća kažu da ih je pred zoru probudio jak zvuk. Kad su izašli, zatekli su užasnu scenu.

- Odmah sam izleteo iz kuće i video uništene kamione, stravičan prizor je bio. Prišao sam, ali nijedan vozač nije davao znake života. Iz manjeg kamiona se hleb rasuo po putu, a šleper je završio pored njive kukuruza - rekao nam je jedan meštanin.

Prilikom vađenja tela stradalih vozača morali su da intervenišu loznički vatrogasci. Saobraćaj na ovoj deonici je zbog nesreće privremeno bio blokiran.

Kurir / T. Ilić - J. Ivić

Foto: Tihomir Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track