POTVRĐENA PRESUDA: Bivši vaterpolista osuđen na tri godine zatvora za silovanje
Foto: MUP

Pravosnažno sud potvrdio presudu Miljanu Čoloviću

POTVRĐENA PRESUDA: Bivši vaterpolista osuđen na tri godine zatvora za silovanje

Crna Hronika -

Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je prvostepeni sud, odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije, pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za visinu kazne

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja kućne pomoćnice u njegovom stanu u Belvilu u novembru 2014, a oslobodio ga je optužbe za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi u decembru iste godine.

Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu iz maja ove godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Čolović je od oktobra 2016. godine u kućnom pritvoru, dok je pre toga u pritvoru Okružnog zatvora bio 22 meseca. Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je prvostepeni sud, odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije, pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za visinu kazne.

Od olakšavajućih okolnosti cenio je da se radi o relativno mladoj osobi, a takođe je imao u vidu zdravstveno stanje okrivljenog, kao i njegov raniji život u vreme izvršenja krivičnog dela, „pa je pravilno postupio kad je okrivljenog osudio na kaznu zatvora od tri godine, nalazeći da je srazmerna težini krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog, te da je nužna, ali i dovoljna za postizanje svrhe kažnjavanja“.

E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo kakvog je zločinca oslodio sud u BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track