APELACIONI SUD STAVIO TAČKU: Ceca ništa ne duguje biznismenu iz Bijeljine
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Potvrđeno

APELACIONI SUD STAVIO TAČKU: Ceca ništa ne duguje biznismenu iz Bijeljine

Crna Hronika -

Pravosnažnom odlukom Svetlana Ražnatović nema dug od 116.000 evra prema Vojislavu Đurkoviću

BEOGRAD - Apelacioni sud pravosnažno je doneo odluku i potvrdio odluku Višeg suda u Beogradu kojom je u januaru prošle godine odbijena tužba protiv pevačice Svetlane Cece Ražnatović u kojoj je biznismen iz Bijeljine Vojislav Đurković tvrdio da mu ona duguje 227.000 maraka.

Podsetimo, biznismen je pred sudom tvrdio da je 1997. pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu i njegovoj supruzi pozajmio tadašnjih 227.000 maraka, to jest 116.000 evra. On je, podsetimo, tvrdio da je novac doneo u njihovu kuću u Ulici Ljutice Bogdana.

- Apelacioni sud odbio je žalbu tužioca i potvrdio presudu kojom je odbijen njegov tužbeni zahtev - potvrđeno je nezvanično iz ovog suda za Kurir.

Spor oko navodnog duga, za koji je sud utvrdio da nije postojao, trajao je godinama. Cecin advokat Miša Petrovski rekao je juče za Kurir da je odluka Apelacionog suda za njih potpuno očekivana.

- Smatram da je odluka Apelacionog suda u skladu sa zakonom i da nisu postojali razlozi da ona bude drugačija, s obzirom na to da su svi dokazi izvedeni i da ne postoji nijedan na kom Đurković temelji svoju tužbu. Zadovoljni smo jer sud nije podlegao činjenici da se radi o pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu, već je ocenio dokaze kao da se radi o bilo kojoj drugoj stranci - kaže Petrovski.

foto: Shutterstock

Podsetimo, u postupku koji je Đurković pokrenuo protiv pevačice, do sada je donošeno više odluka pa je tako krajem 2011. Prvi osnovni sud naložio prinudnu prodaju dela Cecine kuće. Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo usvojivši zahtev Cecinih advokata za reviziju i naložio novo suđenje.

- Već 15 godina trpim njegovo maltretiranje. Ja sam javna ličnost, a on preko mene dobija medijski prostor. Javno je rekao gomilu laži i neistina o meni. Ovo je iscrpljujuće i ponižavajuće, ne mogu da vratim ono što nikada nisam uzela - rekla je Ceca u decembru 2015, kada je saslušavana na suđenju zbog tužbe koju je Đurković podneo.

Đurković je ranije za medije izjavljivao da će, ako bude trebalo, ići i na sud u Strazbur.

Jelena Spasić

Foto:Damir Dervišagić / Zorana Jevtić / Shutterstock

Ranije presude pevačici

OSUĐENA ZA TRANSFERE, OSLOBOĐENA ZA NASILJE

.: Svetlana Ceca Ražnatović je, podsetimo, pred Višim sudom u Beogradu na osnovu priznanja krivice 2011. bila osuđena na godinu dana kućnog zatvora zbog prisvajanja novca od transfera fudbalera Obilića u inostranstvo, kao i držanja oružja bez dozvole. Tri godine kasnije pred Prvim osnovnim sudom oslobođena je optužbi da se nasilnički ponašala prema nekadašnjem direktoru FK Mladi proleter.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Viki I Ceca, Saša I Lepa Brena - više od prijateljstva: Ovo su najpoznatija kumstva na estradi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track