SAČEKUŠA: Škaljarac ubijen s leđa, pa zakopan!
Foto: Privatna Arhiva

Još jedno ubistvo u ratu klanova u Crnoj Gori

SAČEKUŠA: Škaljarac ubijen s leđa, pa zakopan!

Crna Hronika -

Na osnovu dosadašnjih informacija, Damjanović nije ubijen na mestu na kome je pronađeno njegovo telo

NIKŠIĆ - Pero Damjanović (37) iz Nikšića, čije je telo pronađeno u subotu u mestu Kobilji Do na putu Cetinje-Nikšić, ubijen je s leđa vatrenim oružjem, pa potom zakopan. Kako prenose crnogorski mediji, Damjanović je likvidiran sa pet hitaca.

Na osnovu dosadašnjih informacija, Damjanović nije ubijen na mestu na kome je pronađeno njegovo telo.

- Veštacima koji su uključeni u slučaj biće potrebno mnogo vremena da utvrde gde je Damjanović upucan. On je nestao 3. septembra, a porodica je to policiji prijavila dan kasnije. Navodno, 5. septembra je viđen na teritoriji Bosne i Hercegovine - ispričao je crnogorskim medijima izvor blizak istrazi. Policija proverava da li je ubijeni mladić, za koga se veruje da je član „škaljarskog klana“, žrtva obračuna kotorskih kriminalnih grupa.

Podsetimo, Pero Damjanović je u julu izašao iz zatvora u Spužu, gde je bio sedam meseci zbog nelegalnog posedovanja oružja. Prema policijskim informacijama, od tada je slabo boravio na teritoriji Crne Gore. Pištolj zbog kog je osuđen pronađen je u decembru 2016. pretresom kuća i automobila Kotorana Jovana i Igora Vukotića.

Vukotiće i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila kao šefe škaljarskog kriminalnog klana, što su oni ranije demantovali. U januaru ove godine navodno je u istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), optuženog za saučesništvo u ubistvu zatvorenika Dalibora Đurića, navodnog člana „škaljarskog klana“.

Kurir / J. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track