SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE Svedok: Romić je vratio golf pre ubistva novinara
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

SPECIJALNI SUD

SUĐENJE ZA UBISTVO ĆURUVIJE Svedok: Romić je vratio golf pre ubistva novinara

Crna Hronika -

Prema navodima optužnice, Romić i optuženi Miroslav Miki Kurak, koji je u bekstvu, koristili su pomenuti beli „golf“ tokom likvidacije Ćuruvije

BEOGRAD - Ljiljana Zarubica, nekadašnja sekretarica bivšeg šefa beogradskog DB Milana Radonjića, ispričala je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je beli „golf“ koji se pominje kao automobil viđen u blizini mesta zločina optuženi Ratko Romić vratio pre ubistva novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999.

- „Golf“ je iz štaba RDB predat beogradskom centru DB na njihov zahtev jer je neki automobil tog centra bio u kvaru. Automobil je pozajmljen krajem marta ili početkom aprila 1999. i vraćen je istog dana ili dan kasnije. Kolega Romić je u koverti doneo ključeve kola, knjižicu i nalog, a ja sam to predala Radonjiću. To je bilo pre ubistva Slavka Ćuruvije, o čemu sam obaveštena iz medija - posvedočila je Ljiljana Zarubica. Podsetimo, prema navodima optužnice, Romić i optuženi Miroslav Miki Kurak, koji je u bekstvu, koristili su pomenuti beli „golf“ tokom likvidacije Ćuruvije.

Pred sudom juče je kao svedok saslušana i Aleksandra Kovačević Nikolas, prijateljica Kurakove supruge Ane Vignjević, koja je negirala navode svedoka tužilaštva koji je izjavio da je od nje čuo da joj se Vignjevićeva poverila i kazala da joj je Kurak pokazao džak u kome je bilo 300.000 kiparskih funti. Kada ga je upitala odakle mu, on je odgovorio: „Misliš li da ja ubijam za džabe“.

- Svedoka Dejana Sliškovića sam srela 2002. Pitao me je tada o Ani i Mikiju i da li sam se na Kipru družila s njima. On se celog života izdavao za pripadnika Službe. Verovao je da neko hoće da ga ubije, igrao je košarku u panciru. Posle ovoga što je rekao, mislim da ima psihičke smetnje - rekla je ona.

Kurir / J. S.

Foto: Dragan Kadić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track