VELJI NEVOLJI PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 60 DANA: Optužnica postala pravosnažna, Belivuk se nije žalio
Foto: Zorana Jevtić

ubistvo vlastimira miloševića

VELJI NEVOLJI PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 60 DANA: Optužnica postala pravosnažna, Belivuk se nije žalio

Crna Hronika -

BEOGRAD - Optužnica protiv Veljka Belivuka (32), zvanog Velja Nevolja i još dvojice okrivljenih za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, postala je pravosnažna jer se optuženi nisu žalili na nju, a sud im je u četvrtak produžio pritvor za još 60 dana.

foto: Stefan Jokić

Viši sud u Beogradu potvdio je 27. septembra optužnicu Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića, a ona je postala pravosnažna 13. oktobra, protekom zakonskog roka za izjavljivanje žalbi Apelacionom sudu, koje su izostale.

U narednom periodu očekuje se zakazivanje pripremnog ročišta, a potom i suđenja.

Belivuk i Miljković su u pritvoru dok je Kojić u bekstvu.

foto: Zorana Jevtić

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je okrivljenim nakon pravosnažnosti optužnice, pritvor 19. okrobra produžen za još 60 dana. Oni će ostati u pritvoru zbog okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sva trojica su optuženi za krivično delo ubistvo pomaganjem.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u međima poznat i kao Velja navolja, uhapšen je početkom februara, a Miljković u maju.

Na saslušanju u tužilaštvu Belivuk je negirao učešće u ubistvu, dok se Miljković branio ćutanjem.

foto: Stefan Jokić

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7. Mediji su pisali da je Milošević bio poznat je po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva. Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja