OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Zoran Njeguš optužen za pranje para
Foto: Saša Pavlić

TUŽILAŠTVO

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Zoran Njeguš optužen za pranje para

Crna Hronika -

Zoran Njeguš i četvoro njegovih saradnika sumnjiče se da su na svoje ime prebacivali imovinu pokojnog Vitomira Bajića

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Crvene zvezde Zorana Njeguša zbog pranja para! Optužnicom su, kako je potvrđeno za Kurir, obuhvaćene još četiri osobe.

- Istraga protiv Zorana Njeguša i još četiri osobe je završena i nakon toga je 11. septembra podignuta optužnica zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo pranja novca. Optužnicu još nije potvrdilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu s obzirom na to da je u toku odlučivanje pred sudom povodom dostavljenih odgovora okrivljenih i branilaca - saopšteno je juče iz Specijalnog tužilaštva.

Akcija „Skener“

Podsetimo, Zoran Njeguš bio je uhapšen u policijskoj akciji „Skener“ 18. marta 2016. zbog sumnje da je novcem Vitomira Bajića, koji je bio označen kao pripadnik grupe Darka Šarića, kupovao nekretnine na Zlatiboru. U pritvoru je proveo desetak dana.

Lisice na ruke tada su stavljene i Bajićevoj udovici Draginji, privatniku Nemanji Obradoviću, Nebojši Đokiću, kao i auto-prevozniku iz Užica Radetu Stakiću, dok je krivičnom prijavom bio obuhvaćen i državljanin Republike Srpske Željko Papić. Stakić je priznao krivicu i sklopio sporazum na osnovu kog je osuđen na godinu dana zatvora.

Tužilaštvo ih tereti da su na svoja imena prebacivali Bajićevu imovinu, kako u periodu dok je bio živ tako i nakon njegove smrti u italijanskom zatvoru, u kom je bio zbog optužbi da je švercovao kokain. Imovina je prebacivana da bi se prikrilo da je Bajić pravi vlasnik nekretnina vrednih više od dva miliona evra.

Vratio novac

- Poznati fudbaler tvrdio je da je novac zaradio igranjem fudbala. Tvrdio je i da je Bajiću nameravao da proda svoja dva lokala na Zlatiboru i da mu je za to isplaćen samo deo dogovorenog iznosa, zbog čega nije došlo do prenosa i overe ugovora. Novac koji je već uzeo, kako je rekao, vratio je udovici - podseća izvor Kurira.

Tužilaštvo je posle hapšenja Njeguša saopštilo da je sporno vlasništvo nad pet lokala i jednim objektom na Zlatiboru, kao i nad stanom od 150 kvadrata na Novom Beogradu, kao i udelom u firmi „Parket planet“, u koju je uloženo 90.800.000 dinara.

(Kurir/J. S./Foto: Saša Pavlić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Suludo i opasno! Ljubavnica Zorana Marjanovića preti novinarima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track