PAO BRAČNI PAR IZ BOGATIĆA: Muž i žena švercovali 165 kilograma duvana u gepeku pežoa
Foto: Nebojša Mandić

Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati

PAO BRAČNI PAR IZ BOGATIĆA: Muž i žena švercovali 165 kilograma duvana u gepeku pežoa

Crna Hronika -

NIŠ - Niška policija u saradnji sa poreskom inspekcijom, tokom tri akcije sprovedene poslednjih dana, uhapsila je sedam osoba i zaplenila ukupno 712 kilograma rezanog duvana, saopštila je PU Niš.

Zbog nedozvoljene trgovne akciznom robom uhapšeni su bračni par D.D. (41) i njen suprug Ž.D. (42) iz Bogatića. Policija ih je zaustavila na autoputu Beograd - Niš kod sela Draževac i u prtljažniku njihovog vozila „pežo 607“ kojim je upravljao Ž.D. pronašla 165 kilograma duvana.

Na naplatnoj rampi Aleksinac prilikom kontrole teretnog vozila „zastava 35“ šabačkih registarskih tablica pronađeno je 12 vreća u kojima je bilo 243 kilograma duvana. Zbog šverca akcizne robe uhapšeni su D.J. (31) i Ž.S. (39) obojica iz okoline Šapca.

Zbog istog krivičnog dela slobode su lišeni G.S. (32) i M.S. (21) I G.Đ., takođe iz okoline Bogatića koji su uhvaćeni na delu dok su pretovarali duvan iz vozila u garažu jedne porodične kuće u Nišu. Ustanovljeno je da je G.S. vozilom „citroen“ doterao u Niš 200 kila duvana spakovanih u 40 kesa, a u garaži I.Đ. otkriveno je još 104 kilograma iste robe.

Svima je po nalogu osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnim prijavama biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Aleksincu i Nišu.

Niška policija je od početka oktobra zaplenila 1153 kilograma švercovanog duvana.

(Kurir.rs/D.K./Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja