PRIJAVA PROTIV DVOJICE NAČELNIKA PU NOVI SAD: Šefovi policije brutalno tukli Novosađanina

SKANDAL

PRIJAVA PROTIV DVOJICE NAČELNIKA PU NOVI SAD: Šefovi policije brutalno tukli Novosađanina

Crna Hronika -

Goran Urošević tvrdi da su ga Goran Radonjić i Slobodan Drmanac sa N. N. licima prebili u stanici policije jer je prethodno svojim kamionom namerno udario u policijske automobile

NOVI SAD - Goran Urošević (50) iz Novog Sada tvrdi da su ga Goran Radonjić, v. d. pomoćnika načelnika PU Novi Sad, i Slobodan Drmanac, v. d. načelnika Odeljenja kriminalističke policije PU Novi Sad, kao i N. N. lica iz novosadske policije brutalno pretukli u stanici policije, zbog čega je završio sa višestrukim povredama.

Incident se dogodio 4. septembra, nakon čega je Urošević uhapšen pod sumnjom, kako je MUP saopštio, za izazivanje opšte opasnosti i napad na službena lica, i od tada se nalazi u pritvoru. Urošević je uzvratio krivičnom prijavom za zlostavljanje i mučenje protiv dvojice policijskih šefova.

Utvrdili mu 15 povreda

- Moj klijent je tog dana malim kamionom došao pred Policijsku upravu Novi Sad, zaustavio se, krenuo u rikverc i oštetio službena vozila policije. On je ovo učinio u revoltu zbog toga što mu policija tri meseca ne vraća ranije oduzeto vozilo. Zbog toga je protiv njega pokrenut krivični postupak i on će za delo koje sud bude utvrdio biti kažnjen - navodi advokat Bogdan Vla, koji je u Uroševićevo ime podneo krivičnu prijavu.

Nakon što je udario vozila, Urošević je izašao iz kamiona i sačekao policiju. Prvi mu je prišao policajac u civilu, koji ga je legitimisao.

- Nakon toga dolaze načelnici Goran Radonjić i Slobodan Drmanac, koji ga bez ikakve potrebe brutalno „savlađuju“ u momentu kada je stajao okrenut leđima, s rukama na kamionu. Vezuju ga lisicama, uvode u zgradu policije, pre toga ga oborivši na asfalt. U zgradi policije su mu naneli višestruke telesne povrede, ukupno 15, koje je utvrdio Institut za sudsku medicinu po naredbi suda - piše u krivičnoj prijavi.

Ceo događaj je snimljen mobilnim telefonom u vidu video-zapisa. Iako je policija naredila brisanje snimka osobi koja ga je načinila, ipak je jedan snimak sačuvan i predat tužilaštvu.

Batine u fiskulturnoj sali

- O tome šta se događalo u zgradi policije govori 15 odvojenih telesnih povreda, za koje moj klijent ne zna tačno kako su nastale jer je bio u nesvesti. Zna samo da su ga načelnik Drmanac i načelnik Radonjić udarali dok su ga uvodili u stanicu - kaže advokat Vla.

Izvor Kurira navodi da je Urošević potom uveden u fiskulturnu salu zgrade, gde su policajci nastavili da ga tuku.

- To prebijanje je snimljeno kamerom, a snimak je poslat ministru Stefanoviću. Nakon toga je bila Unutrašnja kontrola iz Beograda, a šta su oni preduzeli, zasad nam nije poznato - rekao je naš izvor.

SLAĐANA STOJANOVIĆ

Odgovor policije

MUP: G. U. JE NAPAO POLICAJCE

Snimak prebijanja u fiskulturnoj sali poslat je u MUP i ministru Stefanoviću. Kurir je pitao MUP da li su na osnovu tog snimka preduzete neke mere, ali nam je stigao odgovor na pitanje koje nismo postavili.

- Preduzimamo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila istina u slučaju kada je G. U. (50) teretnim vozilom namerno udario dva službena automobila koji su bili parkirani ispred zgrade Policijske uprave Novi Sad, a nakon toga napao dvojicu policijskih službenika - naveli su iz Odeljenja za medije i komunikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track